Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egy felmérés alapján, a motorosok a legboldogabbak

Persze aki motorozik, annak ez nem újdonság 🙂

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Nagy-Britanniában, kétezer tömegközlekedésben állandóan résztvevő véleményét kérdezte meg a Lexham biztosítási cég, hogy számukra melyik közlekedési mód a legbosszantóbb.
Nem meglepő az eredmény, miszerint a válaszadók, a dugóban vesztegelő autózást tették legfelülre 41 százalékkal, majd 37 százalékot kapott a buszozás a maga kis tömegnyomorával, a vonatozás 35 százalékos, amit ott szintén sokan használnak, pedig magasabb nívójú, mint a mi késős-lepukkant kis masináink, és a 26 százalékos metró öröme sem lehet büszke magára.

Ami már érdekes, hogy a bringások 8 százaléka nyilatkozta, hogy idegesítené a közlekedés, és csak
6 százalékot kapott a motorozás!

Nagy a valószínűsége, hogy nálunk, is pölö Budapesten hasonló eredmény jönne ki. Úgy tűnik, hogy egy motor kényelme simán lenyomja azt a tényt, hogy üzemanyagot fogyaszt, és ezért IS kapta a legjobb helyezést, a környezetkímélő biciklisek helyett.

Bárhonnan közelítjük meg, motorozni gazdaságos, gyors, és rendkívül élvezetes. Egy dugóban a sorok között könnyen előre gurulhat, szűk helyeken elfér, könnyen megfordul ha kell, és fantasztikus élmény vezetni. A szabadság érzés amit nyújt, -minden motoros tudja- páratlan!
 Így lesz élvezet abból, ami más közlekedő számára nyűg.
Úgy érzem, nem túlzok ha azt írom, egy motoros számára minden út egy kaland.

Kicsit még fényezzük a dolgot? Kawashima professzor egy korábbi kutatása szerint, a motorosok kiemelkedően okosak is. Azért ezzel vitába szállnék, de a vizsgálatot készítő azzal indokolta, hogy a bukósisakban folyton ébernek kell lenni, nagyon sok közlekedési helyzetet kell sokszor hirtelen megoldani, ami miatt az agy folyamatosan dolgozik. Más járműveknél ez egyáltalán nem, vagy kisebb mértékben áll fent.
Az egyértelmű, hogy a jobb agyfélteke prefrontális lebenyét a motorozás munkára fogja, ezért érezzük néha fáradtabbnak magunkat, de ettől még a matek, vagy a kvantumfizika nem fog jobban menni. 🙂

Vitathatatlan tény, hogy a forgalomban egy motoros éberebb, figyelmesebb, kevésbé stresszesebb,
mert a motorozás maga a szabadság, a nyugalom és a boldogság. 🙂

Comments

comments

1 Hozzászólás

1 Hozzászólás

  1. Jgh iug

    2017.04.08. ekkor 20:11

    És ez így van

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending