Csatlakozz hozzánk

Hírek

EB Kunmadár: végső visszaszámlálás

A szervezők ezerrel (és meglepetésekkel) készülnek a magyar “drag-ünnepre”, a kunmadarasi EB-re

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Kunmadarasmotorsport.hu

A Speed Riders MC csapata már régóta tervez egy, a kunmadarasi Dragbike Európa bajnoksággal kapcsolatos ún. “bemelegítő party”-t. Ez most a SOL és a Right Guard jóvoltából meg is valósul: egy igazi “pálya-feeling”-et kívánnak varázsolni az EB döntő futamait megelőzően a versenyre!

Már április 28-án megindul a banzáj Kunmadarason, hiszen soha ennyi versenyző még nem regisztrált mint most és csütörtökön már beállító edzések lesznek. Pénteken megindul a Magyar Bajnoki időmérője a Cepsa Kupa résztvevőivel és az EB első hivatalos időmérőjére is sor kerül. Szombaton aztán Cepsa Kupa Magyar Bajnoki Döntőket rendeznek és újabb EB-időmérők lesznek a legjobb helyekért – majd este kezdetét veszi az “ereszdelahajam” Party!

Este 9 órától Blues Company koncerttel várnak mindenkit, ahol találkozhattok a Dakar Team versenyzőivel, a gyönyörű Right Guard-lányokkal, Stefano Favaroval és valószínűleg Talmácsi Gabor is Kunmadáron bulizik szombaton – és persze “az EB világsztárjai is nyomatják majd a Kispiricset!” Egy ekkora volumenű – és garantáltan kiváló hangulatú – motorsport eseményhez hasonló esti program is dukál…


A népszerű motoros-zenekar szórakoztatja a közönséget az “EB-döntők” előestéjén
Dragbike EB Kunmadaras – beharangozó
EXTRA – Megkezdődött a végső visszaszámlálás (Kunmadaras blog)

Nagyon kevés információt osztottunk meg Veletek az elmúlt években a verseny előtt, aztán amikor kezembe vettem a mikrofont ontottam Rátok az adatokat a pályapreparációról, a methanol mennyiségről és mindenről. Íme most előzetesen néhány képpel is illusztrált fázisa a pálya előkészítésének.

16 hordó speciális ragacs – eltérően az eddigi évekhez képest most előre bekevert anyag -, hiszen amíg methanollal dolgoztunk hígító anyagként, ott megvolt az a veszély, hogy a levegő páratartalmát megkötve nem oldotta úgy a gumit, ahogy kell. Most ezen változtattak az angol szakemberek és előre bekevert új anyaggal dolgozunk, ami azt is jelenti, hogy reményeink szerint új pályarekordok lesznek!

A kamionon láthatjátok mennyi slick autó gumit kell felradírozni a pályára, ezek F-1-es autókról származnak és szintén Angliából hoztuk őket, csakúgy, mint a 3000 liter kerozint is, ami majd a sugárhajtóműves szárító géphez kell majd, illetve remélem hogy nem kell majd mert akkor azt jelentené, hogy megúsztuk eső nélkül és nem kellett szárítani a pályát…

A fenti a képen láthatjátok, ahogy az arany port viszik föl Davidék a pályára. Ez az alapja mindennek, a ragaccsal együtt ez az anyag olyan réteget képez a pályán, amire a gumi betapad mint a disznó s jöhetnek a 8000 lóerős gépek…és persze jönnek is!

Szóval barátaim megkezdődött a pálya előkészítése ami azt jelenti, hogy hamarosan vinnyoghatunk mint a kismalac a pálya szélén s liberóval készüljetek mert Timo Habermann csak ennyit kérdezett tőlem ma este email-ben: “Joseph, mennyi a pálya rekord????” Szerinted ezt miért kérdezte?

– Hadnagy József / HaJo –

A tavaly Kunmadarason járt TopFuel versenyző(nk), Risto Poutiainen egy óriási bukást produkált a múlt évben az új autójával. Az EB-címet ezért bukta el s lett Urs Erbacher a bajnok. Szerencsére sértetlenül szállt ki az autójából…és ezt az embert is láthatjátok Kunmadarason április 28 és május 1. között!

Risto Poutiainen bukása

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending