Csatlakozz hozzánk

Hírek

EB Kunmadár: végső visszaszámlálás

A szervezők ezerrel (és meglepetésekkel) készülnek a magyar “drag-ünnepre”, a kunmadarasi EB-re

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Kunmadarasmotorsport.hu

A Speed Riders MC csapata már régóta tervez egy, a kunmadarasi Dragbike Európa bajnoksággal kapcsolatos ún. “bemelegítő party”-t. Ez most a SOL és a Right Guard jóvoltából meg is valósul: egy igazi “pálya-feeling”-et kívánnak varázsolni az EB döntő futamait megelőzően a versenyre!

Már április 28-án megindul a banzáj Kunmadarason, hiszen soha ennyi versenyző még nem regisztrált mint most és csütörtökön már beállító edzések lesznek. Pénteken megindul a Magyar Bajnoki időmérője a Cepsa Kupa résztvevőivel és az EB első hivatalos időmérőjére is sor kerül. Szombaton aztán Cepsa Kupa Magyar Bajnoki Döntőket rendeznek és újabb EB-időmérők lesznek a legjobb helyekért – majd este kezdetét veszi az “ereszdelahajam” Party!

Este 9 órától Blues Company koncerttel várnak mindenkit, ahol találkozhattok a Dakar Team versenyzőivel, a gyönyörű Right Guard-lányokkal, Stefano Favaroval és valószínűleg Talmácsi Gabor is Kunmadáron bulizik szombaton – és persze “az EB világsztárjai is nyomatják majd a Kispiricset!” Egy ekkora volumenű – és garantáltan kiváló hangulatú – motorsport eseményhez hasonló esti program is dukál…


A népszerű motoros-zenekar szórakoztatja a közönséget az “EB-döntők” előestéjén
Dragbike EB Kunmadaras – beharangozó
EXTRA – Megkezdődött a végső visszaszámlálás (Kunmadaras blog)

Nagyon kevés információt osztottunk meg Veletek az elmúlt években a verseny előtt, aztán amikor kezembe vettem a mikrofont ontottam Rátok az adatokat a pályapreparációról, a methanol mennyiségről és mindenről. Íme most előzetesen néhány képpel is illusztrált fázisa a pálya előkészítésének.

16 hordó speciális ragacs – eltérően az eddigi évekhez képest most előre bekevert anyag -, hiszen amíg methanollal dolgoztunk hígító anyagként, ott megvolt az a veszély, hogy a levegő páratartalmát megkötve nem oldotta úgy a gumit, ahogy kell. Most ezen változtattak az angol szakemberek és előre bekevert új anyaggal dolgozunk, ami azt is jelenti, hogy reményeink szerint új pályarekordok lesznek!

A kamionon láthatjátok mennyi slick autó gumit kell felradírozni a pályára, ezek F-1-es autókról származnak és szintén Angliából hoztuk őket, csakúgy, mint a 3000 liter kerozint is, ami majd a sugárhajtóműves szárító géphez kell majd, illetve remélem hogy nem kell majd mert akkor azt jelentené, hogy megúsztuk eső nélkül és nem kellett szárítani a pályát…

A fenti a képen láthatjátok, ahogy az arany port viszik föl Davidék a pályára. Ez az alapja mindennek, a ragaccsal együtt ez az anyag olyan réteget képez a pályán, amire a gumi betapad mint a disznó s jöhetnek a 8000 lóerős gépek…és persze jönnek is!

Szóval barátaim megkezdődött a pálya előkészítése ami azt jelenti, hogy hamarosan vinnyoghatunk mint a kismalac a pálya szélén s liberóval készüljetek mert Timo Habermann csak ennyit kérdezett tőlem ma este email-ben: “Joseph, mennyi a pálya rekord????” Szerinted ezt miért kérdezte?

– Hadnagy József / HaJo –

A tavaly Kunmadarason járt TopFuel versenyző(nk), Risto Poutiainen egy óriási bukást produkált a múlt évben az új autójával. Az EB-címet ezért bukta el s lett Urs Erbacher a bajnok. Szerencsére sértetlenül szállt ki az autójából…és ezt az embert is láthatjátok Kunmadarason április 28 és május 1. között!

Risto Poutiainen bukása

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending