Connect with us
Suzuki

Hírek

Dupla elismerés A mi autónknak

Több díjjal is jutalmazták a hazánkban gyártott új Suzuki Swiftet

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Suzuki

Első autós megbízatásunk Esztergomba szólt, ahol a harmadik generációs Suzuki Swift világpremierjét tartották. Azóta már a hazai szalonokban is bemutatkozott az újdonság, amely már a pályafutása legelején sikereket könyvelhet el, hiszen alig pár hete kapható, máris két komoly díjat zsebelt be.

Kiváló jellemzőinek köszönhetően az autós szaksajtó képviselői két fórumon is elismerésben részesítették a nemrégiben útjára bocsátott új Swiftet a kisautó kategóriában. A Japán Autós Szakírók és Újságírók Konferenciája (RJC) a 2011-es esztendőre az „Év autója” elismeréssel jutalmazta az új Swiftet, amelyet a szigetországban gyártott autók között osztanak ki, és ami a legrangosabb japán kitüntetések közé tartozik az autóiparban.

A kocsi Japánban már a negyedik Suzuki modell, amelyet az RJC díjazott: 1994-ben a Wagon R, 2006-ban a (magyarországi 2. generációs) Swift, majd 2008-ban a következő generációs Wagon R és Wagon R Stingray győzött. Az autó sportos, elegáns külsejével és kiváló vezetési tulajdonságaival győzte meg az autós újságírókat. A sikerhez persze hozzájárult az alacsony károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás is – e paraméterekben jelentős a fejlődés az előző modellekhez képest.


A japán és a skót szaksajtó tetszését is elnyerte az Esztergomban gyártott kisautó

Az új Swift nem csupán Japánban lett az autós szakújságírók kedvence: a kocsi a Skót Autós Szakírók Egyesülete (rövidítve ASMW, amely autós ügyekben az ország jelentős véleményformáló szervezete) tagjainak tetszését is elnyerte, akik a kisautó kategóriában találták a legjobbnak. E díj mellett az új Swift a szavazáson begyűjtötte a biztonsági kategória első helyét is, ötcsillagos NCAP-törésteszteredményének, hét légzsákjának és elektronikus stabilizáló programjának (ESP) köszönhetően. Az autós szakírókból álló húsztagú zsűritől az új Swift kapta a legtöbb pontot a kisautó kategóriában, ezzel a Suzuki első ízben kapott díjat az Év Skóciai Autója (SCOTY) tizenkét éves történetében.


Az új Swift október 1-je óta kapható a márkakereskedőknél, 1,2 literes benzines motorral, kézi váltós és automata változatban

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending