Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Dupla elismerés A mi autónknak

Több díjjal is jutalmazták a hazánkban gyártott új Suzuki Swiftet

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Suzuki

Első autós megbízatásunk Esztergomba szólt, ahol a harmadik generációs Suzuki Swift világpremierjét tartották. Azóta már a hazai szalonokban is bemutatkozott az újdonság, amely már a pályafutása legelején sikereket könyvelhet el, hiszen alig pár hete kapható, máris két komoly díjat zsebelt be.

Kiváló jellemzőinek köszönhetően az autós szaksajtó képviselői két fórumon is elismerésben részesítették a nemrégiben útjára bocsátott új Swiftet a kisautó kategóriában. A Japán Autós Szakírók és Újságírók Konferenciája (RJC) a 2011-es esztendőre az „Év autója” elismeréssel jutalmazta az új Swiftet, amelyet a szigetországban gyártott autók között osztanak ki, és ami a legrangosabb japán kitüntetések közé tartozik az autóiparban.

A kocsi Japánban már a negyedik Suzuki modell, amelyet az RJC díjazott: 1994-ben a Wagon R, 2006-ban a (magyarországi 2. generációs) Swift, majd 2008-ban a következő generációs Wagon R és Wagon R Stingray győzött. Az autó sportos, elegáns külsejével és kiváló vezetési tulajdonságaival győzte meg az autós újságírókat. A sikerhez persze hozzájárult az alacsony károsanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás is – e paraméterekben jelentős a fejlődés az előző modellekhez képest.


A japán és a skót szaksajtó tetszését is elnyerte az Esztergomban gyártott kisautó

Az új Swift nem csupán Japánban lett az autós szakújságírók kedvence: a kocsi a Skót Autós Szakírók Egyesülete (rövidítve ASMW, amely autós ügyekben az ország jelentős véleményformáló szervezete) tagjainak tetszését is elnyerte, akik a kisautó kategóriában találták a legjobbnak. E díj mellett az új Swift a szavazáson begyűjtötte a biztonsági kategória első helyét is, ötcsillagos NCAP-törésteszteredményének, hét légzsákjának és elektronikus stabilizáló programjának (ESP) köszönhetően. Az autós szakírókból álló húsztagú zsűritől az új Swift kapta a legtöbb pontot a kisautó kategóriában, ezzel a Suzuki első ízben kapott díjat az Év Skóciai Autója (SCOTY) tizenkét éves történetében.


Az új Swift október 1-je óta kapható a márkakereskedőknél, 1,2 literes benzines motorral, kézi váltós és automata változatban

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending