Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ducati újdonságok 2012-re

Hivatalos információk még nincsenek, pletyka viszont egyre több.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Egyre több pletyka és félhivatalos információ lát napvilágot a Ducati 2012-es újdonságaival kapcsolatban. A legnagyobb durranás az új superbike lesz, de van más is az olaszok tarsolyában.

Egyre többet csiripelnek a madarak a Ducati 2012-es újdonságairól. A legnagyobb érdeklődéssel várt modell a több néven (1199, 1200, XTreme, Superquadrata) emlegetett superbike lesz, de úgy tűnik, az olaszok több izgalmas típussal készülnek a jövő évre.

A 1199 (maradjunk ennél az elnevezésnél) formáiról a pályateszteken készített kémfotók, a Motociclismo által közzétett részletképek és a fotósoppmesterek montázsai alapján lehet elképzelésünk. A dizájn igen merésznek ígérkezik, de még izgalmasabb lesz a hagyományokkal sok tekintetben szakító műszaki tartalom.

A 1199-nek nem lesz térhálós csőváza, helyette a blokkhoz mint központi elemhez csatlakozik elöl a villanyak, az airbox és a teleszkópok, hátul pedig a segédváz, a rugóstag és a lengőkar. Búcsút inthetünk a szárazkuplungnak és talán a 90°-os hengerszögnek is. Kapunk viszont egy nagyon rövid löketű (furat-löket arány: 112 x 60,6 mm) kéthengeres blokkot, amely eszeveszett fordulatszámokra és 185-190 lóerőre lesz képes, GP stílusú kipufogókat, LED-es első fényszórókat és blokkolásgátlót.

Bolognában szerencsére nem csak a sportmotorosokra gondolnak: az Asphalt & Rubber információ szerint a 1199 mellett két új naked érkezésére is számíthatunk az ősz folyamán, állítólag még a milánói motorkiállítás előtt. Az egyik a Streetfighter 1198 lesz, amelybe nem a kifutó superbike blokkja, hanem annak módosított változata, a Multistradából és Diavelből ismert Testastretta 11° kerül. Ennek megfelelően jelentős teljesítménynövekedésre nem lehet számítani a Streetfighter 1098-hoz képest, ugyanakkor a középtartomány izmosabb lesz – egy csupasz modellnél pedig inkább ennek van jelentősége.

A bennfentesek szerint a Ducati egy kisebb változatot is bemutat a Streetfighterből, ebbe a modellbe a 848-as erőforrása kerül majd. Ez két szempontból is jó hír: egyrészt egyeseknek talán sok az 1,2 literes masina túláradó ereje, másrészt 4,7 millió forintos alapárával ez a nagyszerű gép sokak számára elérhetetlen álom marad. Biztos, hogy a Streetfighter 848 sem lesz egy olcsó darab, de talán sikerül a bűvös 4 milliós határ alá szorítani at árát…

Azoknak sem kell elkeseredniük, akik még ez is sok, vagy akik hozzánk hasonlóan hiányolják a Ducati kínálatából az egyszerűbb, léghűtéses sportmotorokat. Az Asphalt & Rubber szerint az olaszok épp egy ilyen modellen dolgoznak, de idén valószínűleg még nem mutatják be. A félidomos 1100 Supersport a Monster 1100 Evo műszaki alapjaira épülne, és vélhetően csak kicsivel lenne drágább csupasz testvérénél.MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending