Connect with us
Suzuki
just1 mx

Műhely

Ducati Sport 1000 Moto Brilliance

Erre a névre hallgat ez a különleges cafe racer, mely nem kisstílű bringák alkatrészeinek keverékéből kelt életre egy Ducati-fan motorépítő kezei alatt

Published

on

motor brillance duc
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A bolognaiak gépei általában már gyári formájukban is vonzzák a tekinteteket, hát ha még egy egyedi, (át)épített változatról van szó, mint ez a vagány café racer.

Jelen alanyunk Geoff Rossi alkotása a Ducati Sportclassic fórumáról. Ezen a felületen ő maga lehetőséget is adott a nagyközönségnek, hogy nyomon kövessék a racer megszületését, lépésről lépésre, az első papírra vetett skiccektől egészen az éles bevetésig – folyamatosan közzétette a fejleményeket a hosszú folyamat során.

Akárcsak a főzésnél: a minőségi összetevők sokaságából egy igazán finom egyveleg született

A Ducati Sportclassic 1000 alap könnyen felismerhető – a kicserélt tank és ülés ellenére is -, de ezen kívül teljesen különböző elemekből, mondhatni a semmiből lett felépítve. A benne lévő motor egy Paul Smart Sport 1000 limitált kiadású modellből származik. Rossi megszabadult minden elektronikus kütyütől, helyette berakott egy pár síktolattyús FCR-karburátort MSD befecskendezéssel.

Az első villa egy GSX-R-ről származik – a gép eleje egyébként teljesen állítható, és radiális fékekkel szerelt -, a lengőkar és a hátsó felfüggesztést pedig egy Ducati Super Sport 1000 DS-ről operálták át. A váz Ducati 999-es eredetű, de a Rossi persze ezen is csavarintott egy kicsit, hogy „inkább a Pierobon és a ’70-es évek klasszikus 900-asainak keveréke” legyen.

Nagyon vagány, és még nem is csak nézegetni lehet

A karbon felnik a Black Stone Tek munkái, a hátsó segédváz alumínium, az egyedi kipufogórendszer és az idomok (melyekből mondjuk nem túl sok van) teljesen egyedi kivitelezésűek, kifejezetten erre a motorra tervezve.

Ha nem derült volna ki, ez nem egy olyan café racer, amit csak a kiállításokon lehet mutogatni, hiszen megálmodója mindennapi használtra szánta. Mi több, azért a sok beállítási lehetőség, hogy pár pillanat alatt akár pályázásra is alkalmassá lehessen tenni.

A gyűjtők pedig akár már készülhetnek is, hiszen ha úgy lesz, ahogy Mr. Rossi tervezi, akkor meg is lehet majd vásárolni a Brilliance-ot.

Addig is íme még néhány kép, hogy tovább fokozzuk a vizuális örömöt…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending