Connect with us
Suzuki

Hírek

Ducati MotoGP: ez így nem mehet tovább

A Ducati kilencven százalékban új motort készít a 2012-es szezonra…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

A hírek szerint a Ducati még a korábbiaknál is nagyobb változtatásokat hajt végre a motorján a holtszezon során, természetesen abban bízva, hogy azzal versenyzőik jövőre már lényegesen jobbak lehetnek.

Értelemszerűen a Ducaitnál mindenki nagy erőkkel dolgozik azon, hogy 2012-ben már egy versenyképes Desmosedicivel állhassanak rajthoz a pilótáik, illetve, hogy 2007 után ismét a világbajnoki címet vegyék célba. A Ducati a „Stoner érában” képes volt a győzelmek szállítására, egyébként pedig az évek alatt így is elég sokat finomítottak annak érdekében, hogy egy – mások számára is – vezethetőbb motorrá váljon.

Idén ugye Stoner távozását követően végleg bebizonyosodott, hogy eddig versenyzői részről érkezett az a bizonyos plusz, ami az eddig megszerzett diadalokhoz segítette az olasz gárdát. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Ducati nem várhat arra, hogy teszem azt ezer versenyzőből pont azt szerződtesse az ausztrál helyére, aki „véletlenül” mondjuk tud bánni a Desmosedici-vel, hiszen – Stoner példáján alapulva – még így sem lenne biztos a világbajnok cím. A tény, mely szerint Valentino Rossi 1996 óta halmozott MotoGP-s tapasztalata és az olasz versenyző klasszisa sem elegendő a jó szerepléshez, Marco Melandri 2008-as kritikáit igazolta, a többi régebbi, vagy jelenlegi ducatis által megfogalmazott panaszokról már nem is beszélve.


Amivel még Rossinak sem megy a versenyzés, azt lényegesen át kell alakítani…

Az idei év tapasztalatai alapján tehát (illetve értelemszerűen Rossi nyomására) a Ducati egy alapjaiban véve új motor elkészítésén munkálkodik, amelynek a nullás verziójával Rossi már körözött a valenciai teszten. A „Doktor” és a csapat azonban már akkor elmondta, hogy ez a motor még csak meg sem közelíti azt, amellyel a január végi, február eleji malajziai próbán gurulnak majd pályára. És akkor még nem is beszéltünk az év közbeni fejlesztésekről, amiket figyelembe véve nagyon jól jött a vöröseknek az új tesztszabályzat, mely szerint a jövőben a gyártók hivatalos versenyzői is tesztelhetik az aktuális évi versenymotorjaikat. A Ducati részéről már csak azért is tartották hasznosnak ezt a dolgot, mivel nyilvánvalóan nagyobb hasznát veszik annak, ha egy olyan pilóta teszteli a motort, aki egyben versenyez is a kétkerekűvel, vagyis nem egy tesztversenyző. Ettől függetlenül a bolognaiak tesztpilótája büszkén újságolta, hogy az ő tapasztalatai igen hasonlóak voltak Rossi benyomásaihoz az új motort illetően:

„Amire nagyon büszke vagyok, az az, hogy a konzekvenciák és tapasztalatok, amiket a teszteléseket követően levontam, eléggé hasonlóak voltak Rossiéhoz. Mivel Nickynek más vezetési stílusa van, ezért az övétől ugyan kicsit eltér, viszont ez azért lehet, mert szerintem Valentino esetében nálunk a közös pont a 250-ben eltöltött évek lehetnek”
– magyarázta Franco Battaini, aki egyébként pályafutása során 1998-ban és 1999-ben versenyzett Rossi ellen a 250-ben, majd 2005-ben a királykategóriában.


Eddig egyes egyedül Casey Stoner érzett rá a bolognai masina ízére…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending