Csatlakozz hozzánk
HONDA PCX 2021

Hírek

Ducati Monstersedici: sufnituning mesterfokon

Kicsi is, púpos is, de az övé.

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Vannak álmok, amelyek az átlagos földi halandók számára örökké álmok maradnak. Ilyen például az egyszeri motorosé arról, hogy neki majd valamikor lesz a garázsában egy Ducati Desmosedici RR-je.

Hát nem lesz. A világ első négyütemű MotoGP replikáját méregdrágán adták, s az ára valószínűleg tíz-húsz év múlva sem esik le mondjuk a GS500 szintjére.

Viszont a leleményes embernek minden búra-bánatra van megoldása: ami nekünk annak idején a magyar narancs volt, az Bruno Rolónak a házi Desmosedici RR lett. Az interneten a találó Monstersedici néven fut a gépezet, bár Bruno Flickr fotóoldalán nem találtunk utalást erre. Az alkotó MotoGP replikának nevezi gépét, és valóban arról van szó – nagyjából úgy, mint a Pontiac Fiero alapokra épülő Ferrari-utánzatok esetében.

Itt, ha csak árnyalatnyival is, de szorosabb a rokonság az imitált különlegesség és az utánzat között. Mindkettő a Ducatinál készült, ez a közös nevező; csakhogy a Desmosedici RR spéci technikája helyett egy régi Monster lapul az idomok alatt. A lóerők, a fordulatszám és a gyorsulás ebben az esetben másodlagos fontosságú, a lényeg a megjelenés, az illúzió, a haverok (és önmagunk?) átverése.

A fanyalgást félretéve azt kell mondanunk, Monsieur Rolo szép munkát végzett, ügyesen, az arányokat minimális torzítva pakolta GP-köntösbe az öreg szörnyet. Kicsi, enyhén púpos, de az övé. Jó motorozást és polgárpukkasztást kívánunk, Bruno!


MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending