Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ducati csapat Laguna Secában

Hayden és Stoner története a hétvégi amerikai MotoGP futamon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Hayden és Stoner története a hétvégi amerikai MotoGP futamon

Szöveg: BGP Media

Az Amerikai Nagydíj helyszíne a híres-hírhedt Laguna Seca pálya, a világ egyik legérdekesebb kanyarkombinációjával, a „dugóhúzóval”. A versenyzők ezen a meredek lejtőbe épített sikán kellős közepén váltanak irányt, ami látszatra úgy néz ki, mintha egy dugóhúzón tekernénk egy határozottat.

„Imádom Lagunát, rengeteget jártunk ide gyerekkoromban. Először 1994-ben repültem ide a testvéreimmel. Emlékszem nem az izgatott minket, hogy a sztárok közelébe férkőzhettünk hanem, hogy láthattuk micsoda fejlett, profi technikával és felszereltséggel dolgoztak a csapatok. Nem is értem, hogy nem kerültünk nagyobb bajba, ahogy a lábak között beosontunk mindenhova, ahova persze nem szabadott volna.”-

meséli Hayden.

A Ducati amerikai versenyzője korábban már kétszer is nyert a Kaliforniában. 2006-ban világbajnoki éllovasként érkezett Monterey-be, majd megszerezte pályafutása második hazai GP győzelmét. Casey Stoner 2008-ban egy fantasztikus csatát vívott Rossival és ugyan bukott a verseny során, végül mégis sikerült a második helyet megszereznie. Idén az első napot követően ugyan Stoner a harmadik legjobb idővel állt a főtáblán, aggodalomra adott okot, hogy ismét orvosi kezelésre szorult, míg Hayden változatlanul beállítási problémákkal küzdött. Szombaton az owensborói idei legjobb rajthelyét szerezte meg a 8. rajtkockával, míg a 2007-es lagunai győztes megőrizte a harmadik helyezését annak ellenére, hogy a tréning végén bukott és lágyéksérülést szenvedett.

„Több vészjelzést is kaptunk korábban már a motortól. A Bridgestone gumik jobboldala nagyon nehezen melegszik fel és a tapadásra túl sokat kell várni. A bukást is ennek köszönhettem, ahogy a többi pilóta is. Fontos lenne, hogy a mérnökök találjanak valami megoldást erre a problémára, ha már nem használhatjuk a sokkal nagyobb biztonságot jelentő kvalifikációs gumikat.”

A versenyen Stoner jól rajtolt és a második helyen követte a mezőny élére álló Dani Pedrosát. Később először Valentino Rossi, majd Jorge Lorenzo előzte meg, így idén második alkalommal nem állt fel a dobogóra Stoner.

Casey Stoner: 4. helyezés

„Barcelona óta szenvedek ezzel a betegséggel. Ugyan most nem merültem ki annyira a verseny végére,de a bal kezem nagyon fájt a sok balos kanyarban való megerőltetéstől, hiszen a télen megműtött csuklóm, még mindig nem tökéletes és az időmérőn elszenvedett sérülésem is megnehezítette a feladatomat. A végén már nagyon nehezen tudtam koncentrálni és sajnálom, hogy így lemaradtunk a harmadik helyről. Most itt maradok Amerikában és a Fremont Surgery Centerben fognak az orvosok további teszteket elvégezni rajtam, hogy kiderítsék mi is valójában ez a betegség.”

Nicky Hayden: 5. helyezés

„Barátaim, tudom, hogy furcsán hangzik majd amit mondok, hiszen kétszer már nyertem ezen a pályán, de ez az ötödik hely komolyan mondom, hogy akkora öröm, mint az előző két győzelem. Eszméletlenül sokat dolgoztunk idén és próbáltam végig pozitívan koncentrálni a munkára. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapatommal végre sikerült nagy lépést előre tennünk. Ez a csapat fantasztikus, hiszen néhány év alatt a csúcsra küzdötték fel magukat. 2003-ban új patnerekkel, mint például a Shell kitűztek egy célt és 2007-ben valóra váltották az olasz álmot és három évtized után európai gyárként taroltak a világbajnokságon. A mai eredmény nem jöhetett volna össze nélkülük és remélem, hogy ez a fejlődés a továbbiakban is folytatódik majd.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending