Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ducati 848 Nicky Hayden Edition

A bajnok saját kezű aláírásával, csak az amerikai piacra. Gyári képek és videó!

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Él valahol egy leleményes marketinges, akinek neve szerepel a Ducati North America fizetési listáján. A pasas most valamelyik apró karib-tengeri szigeten heverészik pálmafák alatt, félmeztelen lányok legyezgetik, bámulja a vakítóan fehér homokot és a valószínűtlenül kék vizet, s közben koktélt szürcsölget elégedetten. A ducatis jutalompénzből fizetett be az útra. Hogy miért kapta? Hát a 848 Nicky Hayden Edition-ért!

Nem mintha annyira szenzációs, forradalmi modellről lenne szó, hiszen csak egy mezei 848-as spéci fényezéssel. Igen ám, de ezen spéci fényezés büszkeséggel tölti el az ámerikai honfiak és honleányok lelkét, a modell a négyütemű MotoGP eddigi egyetlen amerikai világbajnokának nevét és saját kezű aláírását viseli, s az Egyesült Államok nemzeti ünnepén, július 4-én mutatták be, méghozzá a motorversenyzés ottani fellegvárában, Laguna Secában. Gratulálunk, Mr. Ismeretlen, ennél többet ebből nem lehetett volna kihozni.

Vagy mégis? A Ducati ugyanis megfejelte mindezt azzal, hogy a Hayden kiadás megkapta a 2010-es modellévre tervezett újításokat. Igaz, ezen a ponton már kezd erősen szelelni a duki marketinglufija, ugyanis sokat nem fejlődött a masina. A digitális műszerfal LED-es háttérvilágítást kapott, így könnyebben leolvasható; a tükrökhöz jár egy 30 mm-es szárhosszabbító szett, ami jól jön, ha csak a könyöködet látod a visszapillantóban (Ducatiknál jellemző); a vezérműszíj feszítője pedig alumíniumból készített görgőket kapott, így csökkent a blokkban a mozgó tömeg. Ennyi, slussz-passz!

Fotózás Nicky Haydennel

A Ducati egyelőre csak az Egyesült Államokban árusítja a 848 Nicky Hayden Editiont, a listaár 14 495 dollár, ami jelen árfolyam szerint 2,88 millió forint. Csak halkan jegyezzük meg, nehogy közfelháborodás legyen belőle: nálunk a sima 848-ért is 4,77 milliót kérnek. Tudjuk, persze, a rossz euro-árfolyam meg a regisztrációs adó, na de akkor is…

Galéria: Ducati 848 Nicky Hayden Edition

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending