Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ducati 848 Nicky Hayden Edition

A bajnok saját kezű aláírásával, csak az amerikai piacra. Gyári képek és videó!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Él valahol egy leleményes marketinges, akinek neve szerepel a Ducati North America fizetési listáján. A pasas most valamelyik apró karib-tengeri szigeten heverészik pálmafák alatt, félmeztelen lányok legyezgetik, bámulja a vakítóan fehér homokot és a valószínűtlenül kék vizet, s közben koktélt szürcsölget elégedetten. A ducatis jutalompénzből fizetett be az útra. Hogy miért kapta? Hát a 848 Nicky Hayden Edition-ért!

Nem mintha annyira szenzációs, forradalmi modellről lenne szó, hiszen csak egy mezei 848-as spéci fényezéssel. Igen ám, de ezen spéci fényezés büszkeséggel tölti el az ámerikai honfiak és honleányok lelkét, a modell a négyütemű MotoGP eddigi egyetlen amerikai világbajnokának nevét és saját kezű aláírását viseli, s az Egyesült Államok nemzeti ünnepén, július 4-én mutatták be, méghozzá a motorversenyzés ottani fellegvárában, Laguna Secában. Gratulálunk, Mr. Ismeretlen, ennél többet ebből nem lehetett volna kihozni.

Vagy mégis? A Ducati ugyanis megfejelte mindezt azzal, hogy a Hayden kiadás megkapta a 2010-es modellévre tervezett újításokat. Igaz, ezen a ponton már kezd erősen szelelni a duki marketinglufija, ugyanis sokat nem fejlődött a masina. A digitális műszerfal LED-es háttérvilágítást kapott, így könnyebben leolvasható; a tükrökhöz jár egy 30 mm-es szárhosszabbító szett, ami jól jön, ha csak a könyöködet látod a visszapillantóban (Ducatiknál jellemző); a vezérműszíj feszítője pedig alumíniumból készített görgőket kapott, így csökkent a blokkban a mozgó tömeg. Ennyi, slussz-passz!

Fotózás Nicky Haydennel

A Ducati egyelőre csak az Egyesült Államokban árusítja a 848 Nicky Hayden Editiont, a listaár 14 495 dollár, ami jelen árfolyam szerint 2,88 millió forint. Csak halkan jegyezzük meg, nehogy közfelháborodás legyen belőle: nálunk a sima 848-ért is 4,77 milliót kérnek. Tudjuk, persze, a rossz euro-árfolyam meg a regisztrációs adó, na de akkor is…

Galéria: Ducati 848 Nicky Hayden Edition

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending