Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ducati 1198 RF: 12 lóerő 27 millióért

Jár hozzá spéci futómű és egyéb nyalánkságok is, de így is méregdrága.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Íme az olasz Ducati-tuning receptje: költs egy 1198 S-re 27 milliót, és tádámmm, kész álmaid motorja. Bella macchina!

Bella, bella, de vajon a szépség és a teljesítmény megér ennyit? Tény, hogy Red Fenix tuningcég alaposan átdolgozta a szériakivitelű 1198 S-t. Az oly sokat dicsért gyári Öhlins teleszkópok repültek a kukába, a 45 mm-es szérialábak helyére a K-Service 47 mm-es egységei kerültek. A gyári superbike csapat példáját követve hajszálnyit változtattak a tengelytávon, az eredeti felniket pedig a Marvictól származó, könnyebb magnéziumkerekekre cserélték. A súlycsökkentést szolgálja a nagyrészt szénszálas anyagból készített idomzat is.

A Red Fenix szerint az átalakítások eredményeként a Pirelli Diablo Supercorsa gumikon guruló 1198 RF stabilabb és a gyors kanyarokban pontosabban irányítható, mint a szériakivitelű 1198 S. A cég a nyolc fokozatban állítható kipörgésgátló (DTC) 4-es állását ajánlja az RF-hez, amely a hírek szerint nagyon komoly, „egyujjas” Brembo fékrendszert kapott. Az olasz Motociclismo tesztelője többet tudna erről mesélni, ő már kipróbálhatta a gépet.

A blokkot a milánói Desmolupónál matatták meg, méghozzá elég alaposan. A fékpadi mérések szerint 167,7-ről 180 lóerősre (DIN) izmosodott a masina (gyári katalógusérték: 170 lóerő), vagyis az RF teljesítmény dolgában egy szinten áll a 1098 R-rel. Nyomatékban pedig még túl is tesz rajta, hiszen 141 Nm-rel tekeri a főtengelyt, miközben az R „csak” 134-et tud.

A kérdés csak az, hogy ezek az átalakítások megérnek-e 100 ezer eurót, azaz nagyjából 27 millió forintot? Ez az összeg még akkor is magas, ha benne van a 1198 S 7,2 millás alapára is. Ennyi pénzből lehetne venni egy használt Desmosedicit és mellé egy vadonatúj 1098 R Bayliss replikát, ráadásul maradna még úgy 1 millió a zsebünkben. Hát…

Ducati 1198 RF a Red Fenixtől

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending