Csatlakozz hozzánk

Hírek

Drámai nap Tóthéknál

Barbera két csigolyatöréssel kórházban, Imi a 25. helyről várja a rajtot.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A szombat délelőtti szabadedzés úgy kezdődött el, mint minden más versenyhétvégén. Mindkét versenyző rótta a köröket, miközben a csapat lázasan dolgozott. Barbera egyre feljebb kapaszkodott a időtáblán, majd a tréning felénél, kiszaladt a füves, poros részre, ahol elveszítette az uralmát az Aprilia felett és elesett. Először csak lassan mozdult, így az orvosok jobbnak látták hordágyra tenni a spanyol versenyzőt. Egy perccel később Barbera lábra állt, majd miután visszavitték a boxba, ismét motorra ült. Az edzés végére a hatodik legjobb időt motorozta, mindezt ráadásul az utolsó körben. Miután elvégezte feladatát a pályán, menedzserével bementek a Mobil Klinikára, egy általános orvosi vizsgálatra, amit minden versenyzőn elvégeznek, aki elesik. A röntgen komolyabb sérülést mutatott és meglepett mindenkit. A pontosabb diagnózis felállítása érdekében, Barberát a közeli nagyvárosba, Mitóba szállították. Az orvosok megerősítették a korábbi diagnózist, Barbera negyedik és ötödik csigolyája eltört. Szigorú, egy hetes fekvésre ítélték egy speciális ágyban, ahonnan repülőgéppel szállítják majd haza Spanyolországba.

Doktor Costa, szerint

„szerencsére nem sérültek meg az idegek és a gyerek jól van. Nagyon mérges, hogy egy ilyen apró hiba, ekkora bajt okozott és tönkretette az idei évad utolsó részét. Ha visszaszállították Spanyolországba, kezdetét veheti a fizikoterápia és ugyan biztosra nem merem mondani ezt sem, de talán Valenciában rajthoz állhat.”

A csapat vezetőjét, Tóth Imrét teljesen lesújtotta a rossz hír.

„Nagyon sajnálom Hectort, mert keményen dolgozott, így viszont a nem tudja befejezni az egész éves munkáját. Most intézzük számára a kórházban a papírmunkát és amint a csapat elkészül, megyünk be hozzá azonnal a kórházba.”

Tóth Imre#10: 25. rajthely

„A legfontosabb, hogy szeretnék a magam és a csapat nevében is jobbulást kívánni Hectornak. Ő nem csak csapattag, hanem barát is és a tudat, hogy az elkövetkezendő versenyeken nem lehet velünk, nagyon elkeserítő. Itt mindenki keményen dolgozott ebben az évben és úgy kezdtük meg ezt az ázsiai körutat, hogy Hector és a csapat előrébb léphet a bajnokságban, ám most ahelyett, hogy minden izmát megfeszítve küzdene a győzelemért, mozdulatlanul kell feküdnie egy kórházban. Ami engem illet, amióta felszáradt a pálya, csak gondok vannak a motorommal. Már délelőtt is éreztem , hogy valami nem jó, és az időmérő végén derült ki, hogy teljesen megsült a fékem és nem forgott rendesen a kerekem. Alig bírtam kézben tartani a gépet, ki is szaladtam a fűre, de szerencsére nem estem el, viszont beütöttem magam. A futómű lényegesen jobb lett szerintem, habár most a fék meghibásodása miatt ennek nem sok hasznát vettük. Most megyek, meglátogatom Hectort, szorítsatok neki, hogy gyorsan felépüljön.”


Barberát így szeretnénk látni minél hamarabb!!! (TM)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending