Csatlakozz hozzánk

Hírek

Drága csecsebecse

Van felesleges 110.000 amerikai dollárod? Nincs? Kár..

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

Van felesleges 110.000 amerikai dollárod? Nincs? Kár..

Ha milliárdos vagy, azon felül, hogy most is a Bahamákról internetezel, miközben egy félvér bombanő legyez egy aranyfoganytyús műpálmafával, amin egyébként ugyanúgy megtalálható a ‘Made in China’ felirat mint minden máson, bizonyára megengedheted magadnak azt a sárga Lamborghini Gallardo-t is, amit az alkalmi villád óriás garázsában tisztogat egy helybéli kis srác óránként 10 dollárért. Sőt tovább megyek, szerintem érdemes lenne beszerezned egy Confederate Fightert is az amerikai Confederate Motor Company-tól. Az ára csupán 110.000 USD, ami Forintban a jelenlegi átlagosnál is pocsékabb gazdasági helyzet mellett közel 21 és fél millió, viszont csak 45 darab készül belőle. Ezek után nyilván érdekel mit kapsz a pénzedért.

Egy 1966 köbcentis 45 fokos V2-es blokk kapott helyett a Fighterben, ami nem túlzottan hétköznapi erőforrás. Lóerő és nyomaték adatot nem tudni, de a nettó 194 kilós, 5 sebességes motor a gyár szerint a 300km/h-t képes elérni. Hát ha el is éri, nem akarom sose megérezni milyen egy közel két literes, szélvédő nélküli V2-es 300-nál, tiltás közeli állapotban. Inkább felülök valami a legrémisztőbb szerkezetre a vidám parkban. A motor amúgy impozáns látvány, ha megnézzük a specifikációit láthatjuk, hogy CNC mart alkatrészek itt, mindenféle ötvözetek ott, titánium és karbon elemek itt-ott, de a legnagyobb érdekesség az első futómű. Két nagy oldal gerenda és középen egy hátsó rugóstaghoz hasonlító…. öö rugóstag. Az első felni 19, a hátsó pedig 18 colos, amúgy teljesen karbonból készültek, gyárilag Pirellik feszülnek rajtuk.


Na, de nem akarlak könnyű helyzetbe hozni, választhatsz mást is. Ott van rögtön 50.000 dollárért a Harley V-Rod erőforrásra épülő Roehr 1250SC sportmotor vagy egy kicsit kevesebbért a legalább annyira exluzív Bimota Tesi 3D-je. A maga 65.000$-jával drágább a Ducati Desmosedici RR, viszont el kell szomorítanom hazánk fiait, egy-kettőt bizony láttam már a Hungaroringen, egyiken még rendszám is volt. A 121 kilós Ducati Millona már borsosabb és garantáltan nem fut szembe velünk sehol a világon. Két Desmosedici RR árába vajon mi kerülhet? Persze, hogy egy MV Agusta, még hozzá a Claudio Castiglioni tiszteletére épített erősen limitált F4 CC. Állítólag 312km/h a végsebessége, de ezt már el is hiszem! Szóval van miből válagotani és még mindig csak az ismertebbeket említettem.

Confederate motorok
Gyorsulás Bonneville-ben
Wraith teszt
Daytonában

Roehr 1250SC: 50.000$

 


Bimota Tesi 3D: 45.000$

 


Ducati Millona: 80.000$

 


Ducati Desmosedici RR: 65.000$

 


MV Agusta F4CC: 140.000$

 


Confederate Fighter: 110.000$

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

KTM

Trending