Csatlakozz hozzánk

Hírek

Drága csecsebecse

Van felesleges 110.000 amerikai dollárod? Nincs? Kár..

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Van felesleges 110.000 amerikai dollárod? Nincs? Kár..

Ha milliárdos vagy, azon felül, hogy most is a Bahamákról internetezel, miközben egy félvér bombanő legyez egy aranyfoganytyús műpálmafával, amin egyébként ugyanúgy megtalálható a ‘Made in China’ felirat mint minden máson, bizonyára megengedheted magadnak azt a sárga Lamborghini Gallardo-t is, amit az alkalmi villád óriás garázsában tisztogat egy helybéli kis srác óránként 10 dollárért. Sőt tovább megyek, szerintem érdemes lenne beszerezned egy Confederate Fightert is az amerikai Confederate Motor Company-tól. Az ára csupán 110.000 USD, ami Forintban a jelenlegi átlagosnál is pocsékabb gazdasági helyzet mellett közel 21 és fél millió, viszont csak 45 darab készül belőle. Ezek után nyilván érdekel mit kapsz a pénzedért.

Egy 1966 köbcentis 45 fokos V2-es blokk kapott helyett a Fighterben, ami nem túlzottan hétköznapi erőforrás. Lóerő és nyomaték adatot nem tudni, de a nettó 194 kilós, 5 sebességes motor a gyár szerint a 300km/h-t képes elérni. Hát ha el is éri, nem akarom sose megérezni milyen egy közel két literes, szélvédő nélküli V2-es 300-nál, tiltás közeli állapotban. Inkább felülök valami a legrémisztőbb szerkezetre a vidám parkban. A motor amúgy impozáns látvány, ha megnézzük a specifikációit láthatjuk, hogy CNC mart alkatrészek itt, mindenféle ötvözetek ott, titánium és karbon elemek itt-ott, de a legnagyobb érdekesség az első futómű. Két nagy oldal gerenda és középen egy hátsó rugóstaghoz hasonlító…. öö rugóstag. Az első felni 19, a hátsó pedig 18 colos, amúgy teljesen karbonból készültek, gyárilag Pirellik feszülnek rajtuk.


Na, de nem akarlak könnyű helyzetbe hozni, választhatsz mást is. Ott van rögtön 50.000 dollárért a Harley V-Rod erőforrásra épülő Roehr 1250SC sportmotor vagy egy kicsit kevesebbért a legalább annyira exluzív Bimota Tesi 3D-je. A maga 65.000$-jával drágább a Ducati Desmosedici RR, viszont el kell szomorítanom hazánk fiait, egy-kettőt bizony láttam már a Hungaroringen, egyiken még rendszám is volt. A 121 kilós Ducati Millona már borsosabb és garantáltan nem fut szembe velünk sehol a világon. Két Desmosedici RR árába vajon mi kerülhet? Persze, hogy egy MV Agusta, még hozzá a Claudio Castiglioni tiszteletére épített erősen limitált F4 CC. Állítólag 312km/h a végsebessége, de ezt már el is hiszem! Szóval van miből válagotani és még mindig csak az ismertebbeket említettem.

Confederate motorok
Gyorsulás Bonneville-ben
Wraith teszt
Daytonában

Roehr 1250SC: 50.000$

 


Bimota Tesi 3D: 45.000$

 


Ducati Millona: 80.000$

 


Ducati Desmosedici RR: 65.000$

 


MV Agusta F4CC: 140.000$

 


Confederate Fighter: 110.000$

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending