Connect with us

Blog

Dolgok, amikről nem beszélünk – Egy világjáró gondolatai

Mindenkinek meg van a magas stílusa, ízlése és mindenkit más hoz izgalomba. Minden motoros másképpen szeret utazni, van aki egyedül, van ki kettesben, s vannak akik csoportosan. Az egyetlen dolog ami mindenkiben azonos, hogy csodálatos élményeket élnek át bárhol a földön, ha különleges emberekkel találkoznak.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ismerkedés idegen kultúrájú emberekkel

A motorkerékpárral való túrázás idegen országokban növeli az idegen emberekkel való találkozás lehetőségét, valamint azt, hogy a helyiek kedvesen meginvitálnak az otthonukba, ami nagyszerű érzés. Nagyon sokszor elfogadtam a meghívásokat, nagyon sok emberrel barátkoztam össze és számtalan jó emlékem van. De hogy ez mind könnyű és csodálatos élmény? Dehogyis.

Az egyik kihívás a hosszú távú utazásban (pláne ha ez az első ilyen hosszú utad), hogy meg kell tanulnod mi az amit eltudsz viselni és mi az ami már sok számodra. Ha partnerrel utazol ez még nehezebb, mert ezen felül még kompromisszumokat is kell kötni és meg kell találni az egyensúlyt mindkettőtök kívánságai és igényei között.

Bosszúságok

Én egy szabad szellemű vándorlélek vagyok, akinek a szabadság elengedhetetlen fontosságú a lelki egészségének megőrzésének szempontjából. Ezt gondolom megértitek, nem? Elindultam otthonról, a teljes munkaidős állásomat és a kényelmet hátrahagyva egy útra, ami végül hazavezet. Egy útra, egy sráccal, akivel néhány hete járok. Nagy kaland ez számomra. Szeretem az embereket, s akikkel találkozunk, azokból örökre a szívemben hordok egy-egy emlékdarabkát, de néha úgy érzem megfulladok tőlük.

Vannak olyan országok, amin átutazva egy motoros világjárónak hatalmas vonzereje van az ott élők számára. Pláne az olyan országokban különösen szórakoztató egy nagymotor, ahol nincsenek még 250 cm3-esnél nagyobb motorok az utakon (pl. Irán), így természetes az emberek reakciója és az, hogy mennyire hatalmas érdeklődést tanúsítanak.

Néha már irritálóvá válik állandóan ugyanazokra a kérdésre válaszolni, minden házba bemenni, a történeteiket végighallgatni és azt érezni, hogy a fehér bőrömért felmagasztalnak. Mindig mosolyogni kell, fényképeket készíteni, mindenkivel kezet rázni mikor hulla fáradt vagyok és legszívesebben végre pihennék egy nagyot. A házigazdák leültetnek, és ha ŐK úgy döntenek ennem kell, innom kell, aludnom kell. El kell rejtenem az érzéseimet és nagyon figyelni magamra hogyan fejezzem ki magam (főleg a nyelvi korlátok miatt), hogy ne váljon semmi kínossá.

Nőként, a különböző kultúrákban

Tudod mi a legrosszabb? Hogy NŐ vagyok. Ne értsd félre, én szeretem és büszke is vagyok nőiességemre, de egy férfi-uralta környezetben ez nagyon kellemetlen tud lenni. Egyszer meghívtak minket ebédre és csak én ültem a párom mellett az asztalnál a családfővel, a feleség mint egy szolga, csak hordta az ételt és ez már eléggé bosszantott. A családfő a páromra nézett és úgy kérdezett rólam mintha láthatatlan lennék, pedig egyazon asztalnál ültünk s hiába próbáltam magam válaszolni, átnézett rajtam.

Az egyensúly elérése

Mindezek feldolgozása közben valahogy megpróbálom szem előtt tartani, hogy az emberek valószínűleg nem tudják, hogy ez kényelmetlen nekünk. Számukra az idő és a tér nem létezik, hiszen mi vendégek vagyunk és ők szórakoztatnak minket, de nekünk nagyon fontos. Tény, hogy mindig van olyan pillanat amit élvezünk, olyanok amikor valami újat tanulunk, vagy egyszerűen csak megtapasztalunk valami kellemeset, amit magunktól nem tudtunk volna.

Szóval hogyan lehet az ilyen helyzetek irányítását átvenni anélkül, hogy kellemetlen helyzetet teremtsen? Nem könnyű de muszáj, hiszen ez is mint bármi más az életben az egyensúlyról szól. Nem minden meghívást kötelező elfogadni.

Először is ha nem egyedül utazol, az egészséges kommunikáció megtartása a partnerrel elengedhetetlen. Másodszor meg kell tanulnod hogyan találhatod meg az egyensúlyt 4 dologban: tanuld meg tartani magad a terveidhez, hogy kényelmes érezd magad, és mindeközben tiszteletben tartod és értékeled amit az emberek kínálnak.

Deb Azzopardi

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending