Csatlakozz hozzánk

Hírek

Dobpergés: Itt az Új Honda Africa Twin

A Honda közzé tette az első hivatalos képeket és technikai részleteket az új ralli motorjáról, az Africa Twinről.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Még novemberben láthattunk a legnagyobb japán gyártótól a milánói show-n egy ízig vérig kalandra termett kétkerekűt koncepciót. Most úgy tűnik a koncepció valósággá válik. A gép anyakönyvezett neve a Honda CRF1000F Africa Twin lesz és már idén kapható lesz valamikor az év vége felé.

A lényeg:

          -1000 köbcentis sorkettes
          -komoly terepképességek
          -opcionális duplakuplungos váltó
          -fűzött küllős felnik
          -2015 őszétől a boltokban

Az eredeti Africa Twint még 1988-ban mutatták be, hogy ezzel ünnepeljék a Honda, Párizs-Dakaron aratott győzelmeit. Akkor még egyébként XRV-nek hívták.

Az viszont tuti, hogy az új modellnek sem fog akadályt jelenteni a ősi kontinens átszelése. A kormány magasan van és jó széles, hogy könnyen irányítható legyen a gép. A kézvédők gyári extrák! A lábtartók pedig kis karmaikkal kapaszkodnak bele a motoros csizmájába ha csúszóssá válna a helyzet. Viszont alapból jár hozzájuk egy gumi takaró, ami azért sokat dob egy esetleges edzőcipős kerülésen.

A hullámos féktárcsák pedig ügyesen szórják le magukról a sarat menet közben.

A műszerfalat gyárilag úgy alakították ki, hogy elférjen benne egy navigáció vagy papíros itiner a fanatikus ralli konzervatívoknak.

Azt kérdezed, hogy miért lett soros motor a V helyett? Három egyszerű oka van:

          1. Olcsóbb gyártani
          2. Marad hely a blokk mögött az elektronikai kütyüknek
          3. Sokkal egyszerűbb javítani ha valami elszállna a nagy rallizásban

Gondoltad volna, hogy a Honda már több mint 35.000 duplakuplungos motort adott el 2010 óta? A CRF1000F lesz azonban az első igazi off-road motor, ami ilyen váltót kap. A rendszer lehetővé teszi, hogy a motoros akár gombokkal, akár a váltókarral is válthasson sebességet. Persze teljes automata módban is lehet hagyni az egészet.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending