Csatlakozz hozzánk

Hírek

Dobpergés: Itt az Új Honda Africa Twin

A Honda közzé tette az első hivatalos képeket és technikai részleteket az új ralli motorjáról, az Africa Twinről.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Még novemberben láthattunk a legnagyobb japán gyártótól a milánói show-n egy ízig vérig kalandra termett kétkerekűt koncepciót. Most úgy tűnik a koncepció valósággá válik. A gép anyakönyvezett neve a Honda CRF1000F Africa Twin lesz és már idén kapható lesz valamikor az év vége felé.

A lényeg:

          -1000 köbcentis sorkettes
          -komoly terepképességek
          -opcionális duplakuplungos váltó
          -fűzött küllős felnik
          -2015 őszétől a boltokban

Az eredeti Africa Twint még 1988-ban mutatták be, hogy ezzel ünnepeljék a Honda, Párizs-Dakaron aratott győzelmeit. Akkor még egyébként XRV-nek hívták.

Az viszont tuti, hogy az új modellnek sem fog akadályt jelenteni a ősi kontinens átszelése. A kormány magasan van és jó széles, hogy könnyen irányítható legyen a gép. A kézvédők gyári extrák! A lábtartók pedig kis karmaikkal kapaszkodnak bele a motoros csizmájába ha csúszóssá válna a helyzet. Viszont alapból jár hozzájuk egy gumi takaró, ami azért sokat dob egy esetleges edzőcipős kerülésen.

A hullámos féktárcsák pedig ügyesen szórják le magukról a sarat menet közben.

A műszerfalat gyárilag úgy alakították ki, hogy elférjen benne egy navigáció vagy papíros itiner a fanatikus ralli konzervatívoknak.

Azt kérdezed, hogy miért lett soros motor a V helyett? Három egyszerű oka van:

          1. Olcsóbb gyártani
          2. Marad hely a blokk mögött az elektronikai kütyüknek
          3. Sokkal egyszerűbb javítani ha valami elszállna a nagy rallizásban

Gondoltad volna, hogy a Honda már több mint 35.000 duplakuplungos motort adott el 2010 óta? A CRF1000F lesz azonban az első igazi off-road motor, ami ilyen váltót kap. A rendszer lehetővé teszi, hogy a motoros akár gombokkal, akár a váltókarral is válthasson sebességet. Persze teljes automata módban is lehet hagyni az egészet.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending