Csatlakozz hozzánk

Hírek

Desmosedici Trike koncepció

Desmosedici-ből trike-ot építeni? Igen, van akinek a fejében megfordult a gondolat…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A 25 éves francia, Nicolas Petit motorokkal fekszik, motorokkal kel: nappal szerelő, este tervező. Bizonyára néhány álmatlan éjszakájának terméke a Ducati Desmosedici RR Trike-koncepció.

Ezen kívül is elképesztő rajzok és kreációk fűződnek a mester nevéhez, de a világ egyik legerősebb (és legdrágább) utcai sportmotorjából trike-ot faragni… – minden elismerésünk. Ennél már csak akkor villantana nagyobbat a francia zseni, ha ő maga össze is szerelné – este tervezgeti, reggel szerelgeti… Sajnos azonban csak papíron létező tanulmányról van szó, de mint olyan, viszonylag végiggondoltnak tűnik.

A hagyományos értelemben vett trike-okkal ellentétben Petit elképzelése szerint a Ducatinak elöl van két kereke. Így hátulról legalább már ismerős a Desmosedici-féle jellegzetes sziluett:  az RR faridomja fellelhető a trike-on, még ha nem is változatlan formában. Őszintén szólva, itt ki is merül a hasonlóságok sora: a vörös színen kívül semmi más nem emlékeztet a bolognaiak utcai motoGP motorjára… Persze a gép alapját a Desmosedici adja, vagyis a váz és a blokk megegyezik, de például az összképet meghatározó tank, vagy a kerekek egy (vagy inkább több) 1098-asról származhatnak. Ahogyan a hátsó félkarú lengővilla is, ami teljességgel megbocsájtható, mivel nagyban hozzájárul a sokunk által imádott Ducati-(élet)stílushoz.


Vajon lesz valaha ilyen kép egy Ducati-katalógusban?

A franciának sikerült tehát három kerékre átvarázsolni az olaszos formavilágot, oldalról (és messziről) olyan, mintha maguk a bolognaiak hozták volna nyilvánosságra sajtófotóikat első trike-ukról. Egy ilyen hír komolyat dobbantana a motoros világ színpadán, az biztos, bár pár évvel ezelőtt a Hypermotard gondolatával is nehezen barátkoztunk volna meg. Pontosabban el sem tudtuk képzelni, hogy milyen is lehet az a Ducati-szupermoto… De ha már van Streetfighter-ük is, sőt, még egy cruiser-koncepcióról is keringtek pletykák, akkor miért ne lehetne Ducati-trike? Mindenesetre Nicolas Petit volt szíves megtervezni a vörösöknek, hogyan is nézzen ki háromkerekű motorjuk, és már csak arra vár, hogy felkészüljenek a gyártásra. Valószínűleg várhat egy darabig, de addig legalább lesz ideje kijavítani elképzelése gyermekbetegségeit. Elölről például elképesztő a gép, de kissé hiányosnak is tűnik… Végül is a legnagyobb probléma a Ducati Desmosedici RR Trike-kal, hogy még csak papíron létezik, egy darabot sem faragott össze szerelő-tervezőnk. Ennél is nagyobb gond, hogy mi nem tesztelhetjük. Amíg elkészül, azt hiszem beérnénk a gép alapjával, donorjával, lelkével, egy „mezei” Desmosedicivel is…


Mit szólnánk, ha szembejönne velünk az utcán? Attól azért még messze vagyunk…

A mester nagyon előzékenyen már a gyári színeket is elkészítette a Ducati számára

Miből lesz a Ducati Trike…

Ha a Trike nem létezik a valóságban, akkor a modell sem? Kár mindkettőjükért…
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending