Csatlakozz hozzánk

Hírek

De Rosa a 2010-es “esőember”

Sok volt idén az esés a GP-n – a legtöbbet a Moto2-es Raffaele de Rosa gyakorolta

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A motorversenyzés természetesnek mondható velejárói az esések, az egyik leglátványosabb momentumai egy-egy versenynek, vagy versenyhétvégének. Ebből a szempontból (is) látványos szezonon vagyunk túl, hiszen rekordközeli számú pereceléssel zárult a 2010-es motoros grand prix.

Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Ahol meg intenzíven motorversenyeznek, ott néha a motorosok hullanak, különösen egy-egy esős hétvége alkalmával. A fetrenbergert Raffaele de Rosa hajtotta végre a legtöbbször a 2010-es szezonban: 22 alkalommal feküdt le a motorja mellé a szabadedzések, az időmérők és a versenyek folyamán.

Az olasz versenyző a Tech3 Racing Moto2-es csapat színeiben érte el ezt a negatív rekordot, őt követi a 125-ösök között 17-szer perecelő Zulfahmi Khairuddin, a képzeletbeli bronzérem pedig a 2008-as 250-es világbajnokhoz, Marco Simoncellihez került. A mikrofon-frizurájú olasz srác 13-szor dobta el a Gresini csapat privát Hondáját a királykategória újoncaként. Általában minden világbajnoki szezonban vannak olyan versenyzők, akiket többet mutat a kamera fekve, az aszfaltot karistolva vagy a kavicságyban, mint a motoron ülve… Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy rossz versenyzők lennének, lásd Casey Stoner példáját, aki ducatis virágkora előtt össze-vissza dobálta az RC211V-t (de most újra visszaült egy Hondára). Aztán meg olyan biztos kézzel lovagolta meg a Desmosedicit, mint senki más, és ezzel a teljesítményével még a Doktornak is feladta a leckét. 2010-ben egyébként a gyorsaságimotoros világbajnokság versenyhétvégéin – a nem hivatalos adatok szerint – összesen 825 bukta történt, 182-vel több, mint 2009-ben – amihez “jótékonyan” hozzájárult az idei estorili (esős) hétvége a maga 130(!) kisebb-nagyobb elcsúszásával. A rekordot az esések terén a 2008-as idény tartja, 876 előre nem tervezett leszállással a motorról…


Esni is tudni kell – de Rosának volt lehetősége bőven gyakorolni


22-szer láthattuk idén hasonló pózban az olasz versenyzőt

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending