Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Blog

De mi van Talmácsi Gáborral..

Mi van Talmával? Egyelőre nem sok..

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Talmával az utóbbi időben nagyot fordult a világ. Kétszer is. Először, amikor Stefano Favaro helyett saját kezébe véve sorsát, kifejezetten kellemes jövőképe látszódott kirajzolódni a “mi fiúnknak”. Elhelyezkedett egy igen erős háttérrel rendelkező, eddig még gyári csapatnál sem tapasztalt támogatást nyújtó spanyol Moto2-es alakulatnál. Gábor arcán kisimultak a ráncok, s gondolatban már a jövő év eleji barcelonai edzőtáborban, illetve a márciusi katari versenyen húzta a gázt.

Aztán egyik napról a másikra a hófehér habos mennyből sajnos visszazuhant a cudar földre: új csapata hirtelen elvesztette főszponzorát, a Jack & Jones-t, és vele az összeget, amiből jövőre gondtalan versenyezhettek volna. A vezetőség, a mérnökök és a versenyzők természetesen nem oszoltak szét, a csapat azóta is létezik, az indulási jog továbbra is adott 2011-re, ám a jövő erősen kérdésessé vált. Imára kulcsolt kézzel várják az új mecénást, amire persze van reális esély, de na: a végtelenségig nem várhatnak ki az emberek, sem a mérnökök, sem Talma, sem amerikai csapattársa, Kenny Noyes. Ha egy cég sem nyújt segítő jobbot, mindenki élni fog a csapatfőnök által adott lehetőséggel, miszerint aki akar, nyugodtan szerződhet máshová. Az idő vészesen fogy, néhány hét és ha nem történik változás, fütyültek a csapatnak.


Szépen indultak a dolgok..

Érdekes belegondolni, hogy-hogy nincs egy olyan multicég sem, akinek megérheti ez a fajta marketing beruházás. Az egy dolog, hogy minden létező felületen és a csapat nevében is ott villoghatna a márkanév, de a pénzért cserébe még egy világsztárt is kapnának, nevezetesen a világ minden táján ismert Antonio Banderast. A spanyol színész, mint a bajban lévő csapat tulajdonosa, a főszponzori szerződésért cserébe vállalna megjelenést, talán még az arcát is adná a szponzori márkanév mellé. Ez pedig sokat ér, talán önmagában annyit, mint a csapat éves támogatása.


Reméljük a Moto2-nek azért még nem kell integetnie..

Szóval jelenleg Gábor maga sem tudja, mi is lesz vele. Vagy talál egy hazai főszponzort, aki befizeti a csapatot 2011-re (ez egyébként ugyanúgy áll Noyes-ra, vagy a csapatfőnökre), vagy felül egy másik istálló, másik motorjára. Utóbbit persze nem mindenáron, mert csakis úgy van értelme, ha versenyképes szerződést ír alá, viszont a jó helyeket már jórészt betömték a Moto2-es kategóriában. 125-ben már nincs keresnivalója, a MotoGP-ről meg inkább ne is beszéljünk. Alternatíva még a SuperBike bajnokság, ahonnan volt is megkeresése Talmának, de a magyar érthető okokból szeretne a MotoGP érájában maradni. Mégis csak ez a motorsport csúcsa.

Talma rajtbemutatója a Hungaroringen még 2009-ben

Egy biztos: valami lesz, és a lehetőségeit számba véve ezt Gábor is tudja. Talán emiatt tud még mindig mosolyogni, és pozitív szemlélettel versenyt úszni a sportmenedzsment mélyvizében. A Stefanoval való szakítás után Talma azt nyilatkozta, elég érett már rá, hogy saját kezébe vegye sorsát, és önmaga irányítsa a karrierjét. Most minden tudására szükség lesz..

Ti szívesen látnátok Gábort akár a SuperBike bajnokságban is?

Ha részletesebben is kíváncsiak vagytok a történtekre, akkor olvassátok el egyik korábbi cikkünket, amiben videós interjút, egy Bumerángos beszélgetést és egyéb más infót is találhattok. (klikk a képre)


A cikkhez klikk a képre!

Ha szeretnétek jó pillanatokat szerezni Talmának, szavazzatok rá a Blikk “Év sportolója” versenyén, ahol több kategóriában is jelölték őt.

SZAVAZOK

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending