Csatlakozz hozzánk

Blog

De mi van Talmácsi Gáborral..

Mi van Talmával? Egyelőre nem sok..

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Talmával az utóbbi időben nagyot fordult a világ. Kétszer is. Először, amikor Stefano Favaro helyett saját kezébe véve sorsát, kifejezetten kellemes jövőképe látszódott kirajzolódni a “mi fiúnknak”. Elhelyezkedett egy igen erős háttérrel rendelkező, eddig még gyári csapatnál sem tapasztalt támogatást nyújtó spanyol Moto2-es alakulatnál. Gábor arcán kisimultak a ráncok, s gondolatban már a jövő év eleji barcelonai edzőtáborban, illetve a márciusi katari versenyen húzta a gázt.

Aztán egyik napról a másikra a hófehér habos mennyből sajnos visszazuhant a cudar földre: új csapata hirtelen elvesztette főszponzorát, a Jack & Jones-t, és vele az összeget, amiből jövőre gondtalan versenyezhettek volna. A vezetőség, a mérnökök és a versenyzők természetesen nem oszoltak szét, a csapat azóta is létezik, az indulási jog továbbra is adott 2011-re, ám a jövő erősen kérdésessé vált. Imára kulcsolt kézzel várják az új mecénást, amire persze van reális esély, de na: a végtelenségig nem várhatnak ki az emberek, sem a mérnökök, sem Talma, sem amerikai csapattársa, Kenny Noyes. Ha egy cég sem nyújt segítő jobbot, mindenki élni fog a csapatfőnök által adott lehetőséggel, miszerint aki akar, nyugodtan szerződhet máshová. Az idő vészesen fogy, néhány hét és ha nem történik változás, fütyültek a csapatnak.


Szépen indultak a dolgok..

Érdekes belegondolni, hogy-hogy nincs egy olyan multicég sem, akinek megérheti ez a fajta marketing beruházás. Az egy dolog, hogy minden létező felületen és a csapat nevében is ott villoghatna a márkanév, de a pénzért cserébe még egy világsztárt is kapnának, nevezetesen a világ minden táján ismert Antonio Banderast. A spanyol színész, mint a bajban lévő csapat tulajdonosa, a főszponzori szerződésért cserébe vállalna megjelenést, talán még az arcát is adná a szponzori márkanév mellé. Ez pedig sokat ér, talán önmagában annyit, mint a csapat éves támogatása.


Reméljük a Moto2-nek azért még nem kell integetnie..

Szóval jelenleg Gábor maga sem tudja, mi is lesz vele. Vagy talál egy hazai főszponzort, aki befizeti a csapatot 2011-re (ez egyébként ugyanúgy áll Noyes-ra, vagy a csapatfőnökre), vagy felül egy másik istálló, másik motorjára. Utóbbit persze nem mindenáron, mert csakis úgy van értelme, ha versenyképes szerződést ír alá, viszont a jó helyeket már jórészt betömték a Moto2-es kategóriában. 125-ben már nincs keresnivalója, a MotoGP-ről meg inkább ne is beszéljünk. Alternatíva még a SuperBike bajnokság, ahonnan volt is megkeresése Talmának, de a magyar érthető okokból szeretne a MotoGP érájában maradni. Mégis csak ez a motorsport csúcsa.

Talma rajtbemutatója a Hungaroringen még 2009-ben

Egy biztos: valami lesz, és a lehetőségeit számba véve ezt Gábor is tudja. Talán emiatt tud még mindig mosolyogni, és pozitív szemlélettel versenyt úszni a sportmenedzsment mélyvizében. A Stefanoval való szakítás után Talma azt nyilatkozta, elég érett már rá, hogy saját kezébe vegye sorsát, és önmaga irányítsa a karrierjét. Most minden tudására szükség lesz..

Ti szívesen látnátok Gábort akár a SuperBike bajnokságban is?

Ha részletesebben is kíváncsiak vagytok a történtekre, akkor olvassátok el egyik korábbi cikkünket, amiben videós interjút, egy Bumerángos beszélgetést és egyéb más infót is találhattok. (klikk a képre)


A cikkhez klikk a képre!

Ha szeretnétek jó pillanatokat szerezni Talmának, szavazzatok rá a Blikk “Év sportolója” versenyén, ahol több kategóriában is jelölték őt.

SZAVAZOK

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending