Connect with us

Újdonság

Davida: az utolsó klasszikus brit kupak

Az Egyesült Királyságban, a motorozás egyik őshazájában számos motoros bukósisakot gyártó cég működik, mégis, egyikük különlegesebbnek mondható az összes többinél…

Published

on

davida bukosisakok
Sportster
RST AIRBAG

…pedig maga a gyártó, a Davida cég – talán a várttal ellentétben – „csupán” 30 éves múltra tekint vissza.

A Davida az egyetlen olyan, a mai napig talpon maradt brit manufaktúra, ahol még tradicionális értékek alapján, a klasszikus formák és a jól bevált, minőségi, természetes alapanyagok felhasználásával készülnek a nyitott bukósisakok. A végeredmény, mint anno – csak még jobb.

A Davida bukósisakok több szempontból is egyedülállóak. Legfőbb vonzerejük hamisíthatatlan formájuk; a Davida bukók arányos és tetszetős külalakja már elég is lenne a sikerhez, hiszen elsősorban szemünkkel választunk, tetszenie kell a kupaknak; és a Davidáknak valahogy sikerül betalálniuk legtöbbünk ízlésközpontjába.


Emiatt az évek során számtalan hollywoodi filmben, megannyi divatbemutatón szerte a világban, és egyéb, komoly reprezentatív értékkel bíró helyen tűntek fel a Davida bukósisakok, bárhol, ahol abszolút autentikus és szép nyitott motoros fejfedőre volt éppen szükség.

De a megnyerő külső még nem minden, a Davida sisakjai belül is csúcsminőséget képviselnek. Akárcsak annak idején a hősidőkben, a bélés a lehető legjobb minőségű, finom és puha bőrből készül, ennek a különleges, és manapság mások által egyre kevesebbszer alkalmazott alapanyagnak köszönhetően egészen különleges élmény Davidát hordani, hiszen a bőr a használat során szinte hozzá idomul viselőjéhez és idősödve csak egyre kellemesebb lesz. Ennek is köszönhető a sisakok csöndessége és komfortja, ami szerte a világon hamar ismertté tette a Liverpoollal szemben fekvő Birkenheadben, minden munkafolyamatot tekintve kézzel gyártott bukókat.

Balra a Davida Jet, jobbra a Davida Classic, összesen több mint 110 különböző gyári fényezéssel…

A négyféle Davida bukósisak közül a gyönyörű Jet, illetve a minimalista, Classic névre hallgató sorozatok a legkeresettebbek – előbbi nem kevesebb, mint 68-, míg utóbbi, beleszámolva a Racing sorozatot is, 44 különféle fényezéssel készül az egyszínűektől a Jim Redman vagy éppen Geoff Duke replikákig bezárólag. De még megannyi nagy, és nem csak brit motorversenyző nevet említhetnénk akár a világháborúk közötti időkből is, akiknek a mai napig gyártja replika sisakját a Davida.

A kínálat csúcsát a Jet típus képviseli. Külső héja üvegszálas kompozit (akárcsak az összes többi Davidának), ami a belső, legmodernebb anyagú, kétféle sűrűségű ütéselnyelő réteggel kombinálva képes maradéktalanul megfelelni a hatályos ECE R22-05 európai biztonsági standardnak. A pántok dupla D-gyűrűs csattal rendelkeznek, ami nem csak autentikus, de a mai napig a legbiztonságosabb és legkisebb súlyú megoldás.

A Triumph fotósorozataiban is rendre Davida bukósisakok kapnak szerepet

És hogy miben képes még ennél is többet kínálni egy Davida bukósisak? Például egyediségben: közvetlenül a gyártótól rendelhető meg az ön által kitalált, személyre szabott fényezés! A Davida képzett fényezőmesterei számára különleges kihívás és öröm, amikor egy lelkes vevő személyes elképzeléseit kell megvalósítaniuk a bukósisak felületén a legjobb minőségű festékeket és legmodernebb fényezési technikákat alkalmazva. Ilyen szintű kiszolgálást és, ami azt illeti, ilyen minőséget, mint amit a Davida képvisel, egy nagyobb gyártótól már nem biztos, hogy jogosan várnánk el…

Mint a Triumph motorkerékpárok hivatalos importőrei, a Triumph Budapest számára különösen fontos, hogy a Triumph-kínálat Modern Klasszikusaihoz, a Bonneville-ekhez, Thruxtonokhoz és Scramblerekhez minőségben és stílusban is méltó bukósisakokat kínálhassunk igényes ügyfeleink számára, és személyes tapasztalataink szerint a Davidák éppen ilyenek.

A kínálatban szerepelnek a különböző autentikus maszkok, plexik és szemüvegek is

Ráadásul a Davida-kínálat részét képezik a bukósisakokhoz passzoló különböző szemüvegek, plexik, sálak és egyéb kiegészítők is, melyek stílus és minőség tekintetében legalább annyira kifogástalanok, mint maguk a bukók.

Akit egy kicsit is meg tud mozgatni egy klasszikus motor látványa, aki többre tartja a tradicionális kézművességet a sorozatgyártottságnál, és aki egy bitang jó és nem mellesleg gyönyörű nyitott bukósisakot szeretne birtokolni, annak egyetlen választás létezhet: a Davida.                    (X)

A Davida bukósisakok megtalálhatók az interneten (www.davida.co.uk) és a Triumph Budapest bemutatótermében (www.triumphbudapest.hu)

Triumph Budapest
1071 Budapest, Damjanich u. 11.-15. (Ligetváros)
Telefon: +361-321-2609, +3620-340-5567
E-mail: info@triumphbudapest.hu
Web: www.triumphbudapest.hu
Facebook: www.facebook.com/triumphhungary

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending