Csatlakozz hozzánk
MPS AIRFORM

Hírek

Dakar: a Pirelli és a HRC készen áll

A Pirelli külön terepgumit fejlesztett versenyre, a nagy visszatérő gyári Honda számára

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A milánói gumigyár részt vesz a 35. alkalommal megszervezett, egyik leghíresebb és legnehezebb motoros megmérettetésen, a Dakaron. Honda CRF450 Rally motorok Scorpion Rally abroncsokkal szerelve állnak rajthoz Helder Rodrigues, Javier Pizzolito és Johnny Campbell gyári pilótákkal.

Ahogy arról beszámoltunk, idén a rali résztvevői január 5-én startolnak Limából (Peru) és január 20-án érkeznek meg Santiagóba (Chile), miután teljesítették a 14 szakaszból álló utat átszelve Chilét, Perut és Argentinát. A teljes táv 8423 Km, amiből 4277-et normál utakon tesznek meg, a többi 4146km viszont speciális terepen zajlik, jelentősen átrendezve az addigi sorrendet.

A Dakar ralihoz a Pirelli két első és hátsó verziót fejlesztett a Scorpion Rally abroncsokból, kifejezetten a Team HRC-nek (CRF 450 Rally). Így a csapatnak a szakaszok előtt lehetőségük van a talajviszonyoknak legjobban megfelelő abroncs kiválasztásra.

Előző év őszén Marokkóban és Kaliforniában tesztelt a Pirelli és a HRC. A tesztek során a milánói gyár mérnökei az abroncsok futófelületének és mintázatának kisebb módosításával a mély homokban való irányíthatóságot és úttartást javították. A kemény, sziklás terepen az abroncsok az előző tapasztalatokkal megegyezően jól szerepeltek.


Évekig tökéletesítették a Pirelii Scorpion Rally abroncsokat a Team HRC számára

A Scorpion Rally a Pirelli azon terméke, amit kifejezetten tereprali körülményekhez fejlesztettek, számos offroad versenyen gyűjtve a tapasztalatot, hogyan képes egy abroncs a laza homokos talajon is megfelelő stabilitást nyújtani, ugyanakkor a kemény és sziklás utakon is hosszú távon kiállni a próbát.

A Scorpion PRO, az 57-szeres(!) motocross világbajnok Scorpion MX a Pirellit elismert márkanévvé tette az offroad vilgában. Néhány év kellett a Scorpion Rally fejlesztésére, de végül a versenyek, a tesztek és a mérnöki munka lehetővé tette, hogy a csapatok és versenyzőik magabiztosan álljanak starthoz a legkeményebb kihívásokkal szemben is, melyet a közelgő Dakar jelent.

Forrás: Full-Gas

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending