Connect with us
Suzuki

Blog

Czúni László 60 éves lett

A magyar motokrossz egyik legmeghatározóbb alakja, id. Czúni László betöltötte 60. születésnapját, melynek alkalmából családja rendhagyó ünnepséget rendezett számára…

Published

on

czuni
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Czúni László, négyszeres magyar bajnok 1965-ben, egyszerű motormosóként kezdte a pályafutását Kiskunlacházán. 1970-től jegyzik, mint versenyzőt. 1974-ben a „lokálmatador” sikerei nyomán a kiskunlacházi pálya a krosszsport legnagyobb arénájává vált. Versenyzőtársai, barátai sportvezetői csendes, rendes, rendkívül segítőkész embernek tartják és ezt a tulajdonságát díjazták azzal, hogy véglegesen neki ítélték a legsportszerűbb versenyzőnek kiírt „huzamos sportszerűségért” vándorserleget.” – ez a rövid összefoglaló fogadott minket a kiskunlacházi művelődési házban.

Egy legendás korszak egyik úttörője volt…

A motokrossz aranykorának egyik első harcosa, felnövekvő pilóták generációinak példaképe, a sokszoros magyar bajnok Czúni László kétségkívül egyike kis hazánk versenyző-legendáinak.

Ő még abban a – ma már letűnt – korban versenyzett, mikor a motokrossz tömegeket mozgatott meg, mikor egész családok látogattak ki vasárnapi program gyanánt a futamokra, mikor tele volt a rajtrács fiatal és elszánt tehetségekkel, akikért rajongtak és sikítoztak a lányok.

Id. Czúni László nemrég töltötte be 60. életévét, de személye, eredményei még mindig meghatározóak a szakágban. A múlt hétvégén Kiskunlacházán családtagok, barátok, egykori versenyzőtársak gyűltek össze, hogy megünnepeljék a születésnapját. Nem csupán egy egyszerű ünnepség volt ez: a Czúni család egy egész emlékkiállítást rendezett be a helyi művelődési ház aulájában, mely szép összefoglalása a dicső éveknek.

Korabeli képek sora a falon – méltó emléket állítottak a versenyző sikereinek

Korabeli képek, serlegek hada, érmek,mezek, sisakok sorakoztak fel, sőt, két veterán versenymotort is kiállítottak és beindítottak, hogy tökéletes legyen a múltidézés.
Több barát is beszédet mondott az este folyamán, természetesen a meglepetések és a torta sem maradhatott el, az ünnepelten pedig látszott: a meglepetés elérte célját.

Legendák együtt – a magyar krossz aranykorának pilótái: Czúni László, Simon Ferenc, Técsi Sándor, Mohácsi Jenő, Borka János, Gyurászik László, Nagy Sándor, Nátó János, Kamrás Károly, Vesztergomi Jenő, Déczi Ferenc, Huszár László, Erdős László, Dávid Sándor, Molnár Sándor, Vörös Pál
Az ereklyék egy kis része. A kiállítás még megtekinthető a kiskunlacházi művelődési házban

Három zseniális hangulatú, korabeli felvételekből, képekből álló kisfilmet is levetítettek, ezeket mutatjuk meg most Nektek is…

További egészségben gazdag, boldog éveket kívánunk!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending