Connect with us

Hírek

Chrobákot megtapsolták a Nemzetek Kupáján

Hazánkat képviselve Chrobák János fantasztikusan szerepelt a Nemzetek Kupája imolai futamán – egészen addig, míg az élmezőnyben egy óriásit nem esett…

Published

on

wsbk imola 2013
Sportster
RST AIRBAG

Ez a második éve az úgynevezett Nemzetek Kupája (Cup Of Nations) sorozatnak, amit a Superbike világbajnokság egyes hétvégéin betétfutamként rendeznek meg. Idei évben hazánk egyik kiemelkedő versenyzője, Chrobák János (R2 Motorsport) is versenybe szállt a kupasorozat imolai nyitófutamán. A tavalyi szezon SST600-as Alpok Adria bajnokának minden esélye meg volt a jó szereplésre…

A felkészülésre adott idő nem könnyítette meg a dolgot, hiszen az igen nehéz imolai aszfaltcsíkon Chrobáknak összesen kétszer 30 perce volt, hogy elsajátítsa a pályát – amiből az egyik már az időmérő edzés volt. A versenyt a negyedik rajtpozícióból kezdhette meg, majd egy jó rajt után az első öt versenyző azonnal meglógott – köztük János, aki szépen lassan az élen motorozó párost támadta!

Megfutotta a verseny leggyorsabb körét is! Éppen előzéshez készült, amikor az egyik lassú sikán kigyorsításánál a gumi tapadása megszűnt és sajnálatos módon egy hatalmasat esett a harmadik pozícióból – két körrel a vége előtt. Szerencsére Chrobák jól van, saját lábán hagyta el a pályát, zúzódásokkal megúszta az esést. Az olasz közönség tapssal díjazta gyönyörű versenyzését.

Chrobák János a negyedik helyről indult – és a harmadikról esett…nagy kár érte!

A sorozat következő futama a Superbike vb Moszkvai futamán lesz, ahova nagyon szeretne kijutni a magyar versenyző – hiszen továbbra is minden esélye megvan a jó szereplésre.

Chrobák János #119: „Egyik szemem sír, másik nevet. Igen nehezen állt össze a dolog hogy ide kijussak, de kiértünk. Az első köreim után azt gondoltam, hogy ez a pálya feladja rendesen a leckét, mert nagyon trükkös, minden benne van. Emelkedő, lejtő, gyors kanyar, lassú kanyar, szóval nehéz pálya. De a második felmenetelem végére (ez az időmérő vége) helyreállt a rend a fejemben”

“A futam eleje nagyon jól ment, gyors voltam, gyorsabb a többieknél. Az élen haladó párost értem utol és támadni kezdtem. A leglassabb sikánból a kigyorsításra koncentráltam mindent, hogy ne maradjak le, mert sajnos alacsony fordulaton jobban húzott az Ő motorjuk. A féktávjaim mindenhol jobbak voltak, így a jó kigyorsítással a következő kanyar féktávján szerettem volna átvenni a második helyet, mikor is elment a motor hátulja. Ezután ráadásul – ahogy illik – meg is tapadt és egy óriási katapult esés lett belőle. Pont a fenekemre estem, így féltem hogy baj lesz, de szerencsére zúzódásokkal megúsztam a dolgot. Annak nagyon örülök, hogy ilyen rövid idő alatt is sikerült így meg tanulnom egy ilyen nehéz pályát és fel tudtam venni a versenyt a hazai pilótákkal, viszont nagyon szomorú vagyok, hogy elestem”

Forrás: R2 Motorsport Team

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending