Connect with us
Suzuki

Hírek

Csupasz GP-replika a Ducatitól?

Desmofighter: V4-es blokk, 200 lóerő, GP-futómű, mindez teljesen meztelenül.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Mindig vannak olyanok, akiknek a sok sem elég, mindig többet és többet akarnak. Igen, elvileg ez a fejlődés motorja, de kérdés, vajon medddig növekedhetünk? Hét-nyolc évvel ezelőtt még a 140-150 lovas sportmotoroktól estünk hasra, manapság ennyi már egy csúcs-nakedhez sem elég.

A Suzuki 184 lóerőt sajtolt ki a B-Kingből, a Yamaha pedig még magasabbra tette a lécet a 200 lovas VMax-szal. Vannak, akik szerint ezt a Ducati sem nézheti tétlenül, kell valami brutálisabb az olaszok modellpalettájára, mint a szerény 155 pacival rendelkező Streetfighter. A megoldás kézenfekvő: vegyük elő az ezres MotoGP-replikát, a Desmosedici RR-t, hámozzuk le róla a szélcsatornában formált burkolatot, szereljünk rá magas csőkormányt, és készen is vagyunk. Futómű, fékek, 200 lovas V4-es? Minden maradhat az eredetiben!

Mindez persze csak álom, bár a pletykák szerint egy időben a Ducati fejesei is gondolkodtak az ötleten, mert így akarták nyereségessé tenni a Desmosedici RR gyártását. Hiába kelt el ugyanis a 16 millió forintos gép mind az 1500 példánya, a modell összességében veszteséget termelt a bolognaiaknak. A GP-replikán alapuló csupasz motorról tavaly nyáron jelentek meg az első rajzok és manipulált fotók, a masina akkor még az aktuális Monster sorozat formai jegyeit viselte magán. Oberdan Bezzi barátunk friss elképzelése, a 989 R Desmofighter inkább a Streetfightert idézi, elsősorban a tank környéke emlékeztet a jelenlegi csupasz csúcsmodellre.

Ha a Duki tényleg a Desmofighter (Monstersedici, nevezzük, ahogy tetszik) gyártása mellett dönt, remélhetőleg kiküszöböli a Desmosedici apró, ám annál kínosabb hibáit. Tavaly ősszel 289 darab 2008-as évjáratú gépet hívtak vissza, mert a helytelen összeszerelés következtében az üzemanyagvezetékek elvékonyodhattak, sőt el is törhettek. Egy friss hír szerint pedig most 396 példányt kell szervizbe vinni ugyanebből az évjáratból, mivel előfordulhat, hogy egyes elektromos vezetékeket rosssz helyen vezettek el, és ha elszakadnak, az akár a motor váratlan leállásához is vezethet.

Ez lenne a kisszériás gyártás diszkrét bája?

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending