Csatlakozz hozzánk

Hírek

Csuklótörés miatt kényszerpihenőn Szvoboda

A németországi versenyen elszenvedett bukás komolyabb következményekkel járt, mint amire először gondolt a kilencszeres magyar bajnok.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Remekül indult Szvoboda Bence számára az idei szezon, dobogóra állhatott a cseh, az osztrák és a magyar motokrosszbajnokságban is. Németországban nem tudta folytatni sikerszériáját, elpártolt tőle a szerencse. A kvalifikáción és az első futamban is nagyot bukott, utóbbi baleset súlyos következményekkel járt.

Két csont is eltörött a bal csuklómban, de biztosat majd csak a CT után tudok mondani. Az előzetes vizsgálatok után elmondható, hogy a legjobb esetben is négy hét kényszer-pihenőre szorulok, így kénytelen leszek versenyeket kihagyni. Ezzel a sérüléssel sajnos a bajnoki esélyeim elszállni látszanak Csehországban és Magyarországon is. – mondta csalódottan a sérült versenyző.

Szvoboda tavaly első magyarként nyerte meg a cseh felnőtt bajnokságot az MX2-es kategóriában, idén egy géposztályt feljebb lépve már az MX1-es kategória trónját ostromolta, a hazai bajnokságban pedig a tizedik egyéni címéért szállt harcba.

Ezzel a sérüléssel a hétvégén Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Európa-bajnoki versenyen sem indulhat, ami azért lehet csalódás a hazai közönségnek, mert tavaly ő nyerte a királykategória futamait. Ha már versenyzőként nem, szakkommentátorként számíthatnak rá a sportbarátok Kiskunlacházán.

Sérüléséről és a közelgő Európa-bajnoki versenyről a DigiSport reggeli műsorában beszélt a kilencszeres magyar bajnok:

HTS Team, Nagy Norbert

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending