Csatlakozz hozzánk

Hírek

Csőrike a Ducatitól

Hamarosan kibújik a tojásból a Multistrada utódja.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Újabb kémfotók kerültek fel a világhálóra a Ducati Multistrada utódjáról. A sajtóban Stradaperta, Strada Aperta és OpenRoad (magyarul: nyílt út) néven emlegetett modellről készített lesifotók vélhetően az orr-rész végleges kialakítását mutatják. Hamarosan megszületik az olasz Csőrike!

Ha hihetünk a képeknek, az új gép legalább annyira szokatlan megjelenésű lesz, mint elődje, amely osztott, félig fix, félig a kormánnyal forduló fejidommal sokkolta a közönséget. Az óriási csőr egyrészt a valódi terepmotorok magasra emelt első sárvédőjét imitálja, másrészt valószínűleg magában foglalja a légbeömlőket is. Az igazi sárvédő utcai stílusban a gumira simul, az első irányjelzőket pedig a kézvédőkbe építették be – dizájnelemnek zseniális, gyakorlati szempontból óriási marhaság. Azt bizonyítja, hogy magas építésmód ellenére a Stradaperta – ahogyan a neve is mutatja – szilárd burkolatú utakra készült, terepezésre nagyjából annyira alkalmas, mint bármelyik hagyományos túramotor (semennyire).

A korábban napvilágot látott fotók alapján szinte biztosnak tűnik, hogy – a Multistradával ellentében – az új modell nem lég-, hanem vízhűtéses blokkot kap. Valószínűleg arról az 1099 cm3-es erőforrásról van szó, amely a 1098-as superbike-ban mutatkozott be, s amelyet jelenleg csak egy modellben, a Streetfighterben alkalmaznak 155 lóerősre szelídítve. A kipufogó elrendezése is a bolognai csúcs-nakedet idézi: kettő a kettőbe, jobb oldalon elvezetve. A váznál forradalmi változások várhatók, lent, a hátsó villa forgáspontjának környékén a térhálós acélcső konstrukciót öntött alumíniumelemek egészítik ki – ilyet is láttunk már, méghozzá a szomszédban, az Aprilia több típusánál. Szerencsére a Ducatik egyik védjegyének számító egyoldali lengőkart meghagyták, és valószínűleg az a tradíció sem változik, hogy az alapverzió mellett kapható lesz Öhlins-futóműves S kivitel is.

A Ducati várhatóan novemberben, a milánói motorkiállításon mutatja be a szériaérett modellt.

Kémfotókon a Ducati új túraendurója


Comments

comments

Trending