Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Újdonság

Csillagos ötös: új Alpinestars üzlet

Meglátogattuk a Motostart-t, Budapest új Alpinestars motoros ruházati szaküzletét – széles választékkal és széles mosollyal várnak!

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Ezek a világviszonylatban is csúcskategóriásnak számító felszerelések a pályázó vagy túrázó motorosok által támasztott minden igényt képesek kielégíteni. Mostantól hazánkban is, ugyanis új forgalmazóhoz, a Motostarhoz került a márka – ők pedig megnyitották gyönyörű, jól felszerelt szaküzletüket Budapesten, a Petneházy utca 55. sz. alatt.


A boltban minden motoros felszerelés megtalálható: egy- és kétrészes bőrruhák, kabátok és nadrágok bőrből, vagy  textilből. Utóbbiak között két- és három rétegű, Gore-tex membrános vagy akár hálós kivitelek is vannak. Mindenhez kapható megfelelő csizma vagy éppen motoros cipő, kesztyű és esőruha. A beszerzésben pedig az eladók magas szakmai felkészültséggel fognak segíteni.

Ha pedig nem utcai ruházatot, hanem Alpinestars endurós és motokrossz-felszereléseket keresel (tetőtől-talpig, sisaktól csizmáig, mezeket, szemüvegeket stb.), azt a MotoPartsShop-ban találod, a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor 17-21.sz. alatt.

Egy kis cégtörténet

Az Alpinestars márkát 1963-ban alapította Sante Mazzarolo az olaszországi Asoloban. Eredetileg hegymászó- és síbakancsok gyártásával indultak – innen is származik a cég neve, amely az olasz “stella alpina” angol fordítása. Ami pedig nem más, mint egy világszerte ismert kis hegyi virág, amely a német nevéről azonnal eszébe fog jutni mindenkinek – az ugyanis nem más, mint az “Edelweiss”, magyarul a havasi gyopár.

A választék azonban hamarosan motoros csizmák gyártásával is kibővült. A termékek minősége és a márka okos sporttámogatása együttesen vezettek oda, hogy egymás után jelent meg olyan világbajnokok lábán, mint Roger DeCoster, Kenny Roberts vagy Mick Doohan. A kilencvenes években az Alpinestars kilépett a csizmagyártók sorából: ekkor a kínálatban minden létező motoros védelmi eszköz és ruha megjelent kesztyűktől a teljes bőrcuccokig.

Ma a vállalatot az alapító fia, Gabriele Mazzarolo vezeti, irodáik vannak Los Angelesben és Tokióban is – a főhadiszállás és a kutatási-fejlesztési részleg azonban Észak-Olaszországban maradtak. Az Alpinestars által fejlesztett légzsákos védelmi rendszer, a Tech Air Race System a legfejlettebb ilyen holmi a világon – mivel pedig a hegyi gyopáros logóval ellátott bőroverálokat ma is a legnagyobb nevek hordják, így például Marc Marquez 2013-as 337 kilométer/órás bukásánál a nagyvilág is megfigyelhette, mire képes a cucc.

Forrás: Onroad

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Trending