Csatlakozz hozzánk

Hírek

Corser volt a leggyorsabb a WSBK-ban

Én is alig hittem, de bizony a BMW-é volta leggyorsabb kör Auzstráliában

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Én is alig hittem, de bizony a BMW-é volta leggyorsabb kör Auzstráliában

Troy Corser, a BMW Motorrad Motorsport versenyzője nyolcadik helyezést ért el a Superbike Világbajnokság hétvégi phillip island-i nyitófutamán. Corser a BMW S 1000 RR-rel tizenhetedik helyről indult, 1:32.726-os körével pedig beállította a verseny leggyorsabb köridejét. A BMW Motorrad versenyzőjét gumiproblémák is nehezítették, ezért a második futamban nem tudott számottevő eredményt elérni. Csapattársa, Ruben Xaus az első futamon tizenkilencedik helyen végzett, de jelentős javulásának köszönhetően a második futamot már a legjobb tíz mögött fejezte be.

A BMW Motorrad Motorsport bemutatkozása a Superbike Világbajnokságon a csapat szerint összességében jól sikerült, amit jó előjelnek tartanak a szezon további versenyeire. Troy Corser (1. verseny: 8., 2. verseny: 22.) a verseny után a következőket mondta:„Vegyes nap volt, de egyértelműen sikeresen kezdtük a 2009-es szezont. Nagyon boldog vagyok, hogy nyolcadik lettem miután a rajtrács ötödik sorából indultam, ami mellesleg a valaha volt legrosszabb WSBK rajtpozícióm volt. Az első futamban olyan keményen motoroztam, mint még soha és a gyenge rajtpozícióm miatt tényleg keményen kellett dolgoznom a nyolcadik helyért. Nagyon boldog vagyok, hogy én futottam a verseny leggyorsabb körét, ez igen jó előjel a számomra. A hétvégi eredményem a bizonyíték rá, hogy a motorban már most megvan a lehetőség a jó szereplésre” – mondta el Corser.

A csapat másik versenyzője, Ruben Xaus (1. verseny: 19., 2. verseny: 11.) a verseny után elmondta: „Számomra ma nem az eredmény, hanem inkább az volt a fontos, hogy Troy és én a lehető legtöbb elemezhető információval, adattal láttuk el a csapatot. Mindketten most tettünk meg először egy egész versenytávot az R 1000 RR-el, így igen sokat tanultunk a róla. Még a verseny előtti napon említettem a csapatnak, hogy három foggal nagyobb lánckereket szeretnék, de azt mondták, hogy kettő elég lesz. A verseny azonban bebizonyította, hogy nagyobb hátsó lánckerékkel sokkal jobban éreztem a motort, ezért most úgy gondolom, tartoznak nekem egy sörrel, mivel nekem lett igazam” – emelte ki a versenyző.

Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója a következőt nyilatkozta a hétvégi eseményről: „Örülök, hogy végre elindultunk és büszke vagyok mindarra a kemény munkára, amit a versenyzők és a csapat az előző néhány hónapban végzett. A mai eredmények nagyon különbözőek, de tudjuk a gyengébb szereplés okait és biztosak vagyunk benne, hogy még sokat tudunk fejlődni. Az első futamban Troy eredménye lenyűgöző volt. Azzal, hogy a tizenhetedik rajtkockából a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt, ráadásul beállította a verseny leggyorsabb körét is megmutatta, hogy mire képes. Igen elgondolkodtató, hogy hányadik lett volna, ha jobb helyről indul. Összességében versenyzőink jól dolgoztak és ez, valamint a csapat elkötelezettsége azt mutatja, hogy célunk, a legjobb tíz közé kerülés elérhető” – nyilatkozta az igazgató.

A WSBK phillip island-i nyitófutamának első versenyét Noriyuki Haga (Ducati) nyerte, a második Max Neukirchner (Suzuki), a harmadik pedig Yukio Kagayama (Suzuki). A második versenyt végül az amerikai Ben Spies (Yamaha) nyerte, Noriyuki Haga második-, a brit Leon Haslam pedig a helyezést érte el.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending