Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

A CL4 tanítványok is megmérették magukat az Esztergomi versenyen

Az esztergomi-kertvárosi MX pálya hétvégén nem tavaszi a madárcsicsergéstől volt hangos

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Március 23-24-én rendezték meg Esztergomban a Magyarországi Nyílt Junior-Senior Nemzetközi Motocross Országos Bajnokság idei első fordulóját. A két napos versenyen a CL4 Offroad Motoros Iskola tanítványai is bontogatták szárnyaikat, ki több, ki kevesebb sikerrel.

Az Esztergomi pálya nem arról híres, hogy lazán végig lehet rajta gurulni, a talaj „fogós”, s bár alapjában nagyrészt kemény, vannak rajta fellazult, mélyebb részek is. Mivel a versenyre profin és jó mélyen fellazították és belocsolták, helyenként igen durva mély nyomok alakultak ki. A temérdek ugrató és az éles kanyarok keveréke egy igen lendületes, taktikás pályaegyveleg, van egy kis supercross-os beütése is, minden versenyző szereti és rendkívülinek tartja.

A rendezvény profi módon volt lebonyolítva, külföldi versenyzők és több száz szurkoló látogatott ki, hibátlan volt.

10 NEMZET A MAGYAR NYITÁNYON!!!Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság Esztergom!

10 NEMZET A MAGYAR NYITÁNYON!!!Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság Esztergom!Hamarosan a teljes videót is láthatjátok!Köszönöm a megosztást!#vidovicsadamfilms #vidoracing #motocross #mxpályaesztergom

Közzétette: Vidovics Ádám Films – 2019. március 26., kedd

Programok:

Szombaton elsőnek a Junioroké volt a főszerep, majd a Senior ifjoncai startolhattak, ezután meghívásos Open MX1-MX2, UMX és Woman futamok voltak.

Vasárnap a felnőtt Országos Bajnokságra került sor három osztályban, végül egy kis régi iskola: a Retro MX mutatta be tudását.

A CL4 Iskola versenyző tanítványainak eredményei:

  • Kiss Márk #515

UMX Open – 3. helyezés
I.o MX2 – 8. helyezés

  • Dorkó Dániel #94

MX 65 – 14. helyezés

  • Tádics Dániel #391

II.o MX2 – 2. helyezés

„Az első futamban második helyen végeztem, a második futamban egy rossz rajt után újra feljöttem a második helyre, így összetettben abszolút második helyezést értem el.”

  • Horváth Zsófi #2

Women Open – 5. helyezés

  • Dorn Máté #158

III.o TS MX2 – 1. helyezés

  • Liszi Attila #33

II.o MX2 – 5. helyezés

„Sajnos a saját motorom nem készült el a versenyre, így kölcsön motorral teljesítettem a napot. A pálya kíméletlen volt hozzám és a motorhoz egyaránt, kegyetlen 20 perc + 2 kor volt mindkét futam.
Az első futamban kategória 3. helyen értem célba, úgy érzem mindent beleadtam, sőt, erőmön felül sikerült teljesítenem.
A második futam közepe fele a testem teljesen feladta a harcot és mar csak “vánszorogtam” a célig, ezzel a 7. helyet megszerezve. 
3-7 összetett: 5. hely”

  • Gomba Dani #279

III.o TS MX1 – 1 helyezés

„Bár betegen indultam a hétvége számomra csillagos ötösre sikeredett! Az időmérőn a 21 indulóból 9 tizeddel nyertem a második helyezett előtt. Az első futamban sikerült elhoznom a rajtot, de hiába tettem szert előnyre, az egyik kanyarban elestem. Kétszeri lefulladás után is sikerült másodikként célba érnem. A második futam rajt-előkészítőjében szóltak rám, hogy defektem van (valószínűleg az első futam felét is így nyomtam le), a kerékcsere hihetetlen kalandos volt, az utolsó pillanatban értem vissza a rajthoz. Sikerült ismét elhozni a rajtot, majd 3 körön keresztül gyötörtük egymást a napi licences kollégával, aki aztán meglépett. Nem éreztem biztonságosnak a csatát, nem akartam túlvállalni magam. Jobb a biztos második, mint a bizonytalan első. Így is intettek le bennünket. Mivel az Ő helyezése nem számít bele az értékelésbe, ezért így végül én állhattam a dobogó legfelső fokára. Ez az első szezonom a motocrossban, így maximálisan elégedett vagyok az eredményemmel. 50 pont a zsákban!”

  • Kosztolányi Dezső #30

SuperSenior – 3. helyezés

„Az időmérő nem túl jól sikerült, a 45 indulóból a 13 helyen végeztem. Az első futamon a 15 helyről indultam, és harmadikként értem célba. A második futamon is sikerült felküzdenem magam a harmadik helyre.  Így egy stabil összetett kategória 3. helyezésével zártam a napot.”

Köszönjük a fantasztikus videót a Vidovics Ádám Films-nek!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending