Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

A CL4 Offroad Motoros Iskola és a Sport&Events Academy stratégiai partnerek lettek

Ifj. Czuni László CL4 Offroad Motoros Iskolája népszerűségének mutatója szépen ível felfelé a motoros körökben

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A már idestova egy éve működő, ifj. Czuni László többszörös motocross magyar bajnok által alapított utánpótlás nevelést megcélzó CL4 Offroad Motoros Iskola egyedi oktatásával Magyarországon egyre keresettebb az ifjabb, vagy a már versenyszerűen párbajozó cross- avagy enduro motorosok körében.

Köztudott, hogy külföldön a pályamotorosok az aszfalt mellett cross- és salakpályákon is edzenek (lásd Valentino Rossi, aki a MotoGP királykategóriájában való versenyzés mellett saját Motoros Iskolát alapított és saját Motoros Farmot építtetett ahol edzeni lehet. Persze mindenki tudja, hogy imád is crossmotorozni.), ezzel is javítva saját és motorosai állóképességet, reakcióidejüket és folyamatosan tanulva a motorkerékpár irányíthatóságát természetes, számukra „idegen” körülmények között, amit a pályán hasznosítani tudnak.

A tavalyi évben a CL4 Motoros Iskola már fogadott ifjú pályamotoros titánokat téli felkészülésre s nem titok, hogy a tanulók nagyon élvezik és hasznosnak találják az offroad oktatást.

Idén a Stefano Favaro (akihez Talmácsi Gábor – Magyarország egyetlen pályamotoros világbajnoka – sikertörténete fűződik) 2018-ban alapított Sport&Events Academy és a CL4 Offroad Motoros Iskola stratégiai szövetséget kötöttek, így pályázó tanulóik a téli felkészülést Laci kezei alatt végzik crossmotorokon, ami nagyon nagy lépés mindkét iskola számára

„ Az utóbbi időben rengeteget változott a motorsport és szeretném, ha a közeljövőben nemzetközi szintű motorversenyzőket nevelhetnénk ki. Az iskola koncepciójának alapja a spanyol motorozási technika elsajátítása, kiegészítve ezt egy komplett edzésprogrammal majd kitolni a tanulókat az erős nemzetközi utánpótlás bajnokságokba.”nyilatkozott Stefano Favaro„Az Academy 2018-tól stratégiai megállapodást kötött a Bester Capital Dubai MotoGP Moto3-as csapat utánpótlás alakulatával annak érdekében, hogy néhány éven belül ismét lehetősége legyen magyar versenyzőknek a MotoGP-be kerülnie.”

A Sport&Events Academy jelenleg négy magyar tanulóval büszkélkedhet, akiknek eredményeiről már biztosan mindenki hallott:
– Sebestyén Peti, aki a PTR Honda színeiben egyetlen magyarként vesz részt a VB mezőnyében, és aki jelenleg a 10. helyen áll.
– Görbe Soma, aki szintén egyetlen magyarként a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben versenyez a spanyol CEV Repsol European Talent Cup Bajnokságban.
– Rossi Moor és Farkas Kevin, akik szintén a Bester Capital Dubai Junior Team csapat versenyzőik, s jelenleg az Olasz Ohvale GP-0 190 cm3-es kategóriájában küzdenek.

„Nagyon megtisztelő iskolánk számára a Stefano Favaroval való együttműködés létrejötte, tanítványainak minden szakértelmünkkel és az emellett alkalmazott modern technikával (videó elemzés) minden bizonnyal hasznukra leszünk. Az offroad motorozás merőben más alapokon nyugszik mint a pályamotorozás, más izmokat mozgat, másképpen viselkedik a motorkerékpár a talajon, úgyhogy nagyon jó problémamegoldó képességet lehet vele elsajátítani – ráadásul télen is űzhető – , így mindenképpen gyümölcsöző és élvezetes lesz számukra e szakág elsajátítása is.”ifj. Czuni László

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending