Connect with us

Hírek

CKM – Az év motorja 2010

Voksolj a CKM szavazásán és akár motoros kiegészítőket is nyerhetsz!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Válaszd ki kedvenc 2010-es gépeidet a CKM magazin motoros szavazásán, és értékes felszerelésekkel gazdagodhatsz!

Ha Neked a CKM-ről csak a (fél)meztelen csajok ugranak be, ideje szélesíteni a látókörödet. Egy férfimagazinban nem csak az ellenkező nem hiányos öltözetű, dekoratív képeit bámulhatod, hanem más, a férfiak érdeklődését felkeltő témákat is jócskán találsz. Természetesen a motorozás vastagon ide tartozik, így a CKM a honlapján egy voksolással próbálja felkelteni az érdeklődésedet – no meg pár hasznos holmival, ami akár a Tiéd is lehet.

Ugyanis az IMET és a Motorparts jóvoltából értékes motoros kiegészítőket vihetsz haza, amennyiben egy egyszerű regisztrációt követően szavazol kedvenceidre. A főnyeremény egy LS2 férfi motoros kabát és nadrág! Ha nem cseng olyan ismerősen az LS2 neve, az azért lehet, mert teljesen új kollekcióról van szó, mégis kiváló minőségű – amiről személyesen is meggyőződhettünk. A márka sisakjai pedig már pár éve forgalomban vannak, ezek közül is nyerhetsz egyet, ha leadod szavazataidat.

Amit egyébként nyolc kategóriában tehetsz meg, a kisrobogóktól a sportmotorokig. Előbbieknél az általunk nemrégiben tesztre fogott Aprilia SR50R Biaggi replika nyitja a sort – nem rossz döntés… Viszont komoly konkurenciát kapott, hiszen a kategóriájában örökzöld Yamaha Aerox R, a radikális Derbi GP1 és a kissé deviáns Honda Zoomer is gazdagítja a társaságot. És persze egy klasszikus, elmaradhatatlan Vespa modell is, a négyütemű LX50-es.

A nagyrobogók között találunk egy igazi különlegességet, a háromkerekű, hibrid Piaggio MP3-at. A forradalmi megoldásokkal operáló gép dolgát nehezíti a vadiúj PCX125-ös Honda, valamint a maxi-robogók egyik etalonja, a 650-es Suzuki Burgman. A kisebb testű, de 300-as blokkal megbolondított Aprilia Sportcity Cube és a nemrég kicsinosított Yamaha Majesty 400 szintén a kegyeidért küzd.

Az endúrók közül szavazhatsz a krosszgénekkel megáldott Suzuki RMX 450Z-re is, melyet szintén nemrégiben vettünk górcső alá. Ellenfelei a megint csak erősen krosszmotor jellegű, 300 köbcentis, kétütemű Husqvarna WR300 és az osztrákok egyik terep-kiválósága, a KTM 690 Enduro R. Ráadásul ezt a kategóriát gazdagítja az urbánus Dakar-dizájnú Yamaha Tenere és az olaszok legmerészebb túraendúró álmait megvalósító Moto Guzzi Stelvio 1200-as.

A nakedek esetében sem könnyű a választás: természetesen szerepel a vadiúj Z1000-es Kawasaki a kínálatban, de olyan kihívói vannak, mint a sógorok kéthengeres vadállata, a KTM 999 SuperDuke, vagy a szintén állati jelzővel illethető, Hayabusa-blokkos Suzuki B-King. Ha ez még mindig kevés Neked, találsz itt 200 lóerős motort is, a V4-es Yamaha V-max személyében, ill. DennyM kedvence, a meggyőző BMW K1300R is a csapat tagja.

A túramotoroknál a gyönyörűséges Aprilia Shiver félidomos, ABS-es ellátott GT verziója áll a sor elején, és a még földútra is alkalmas KTM 990 Adventure R is a Te szavazatodra pályázik. Nem lesz egyszerű dolguk olyan valódi túragőzösök ellen, mint a Kawasaki 1400GTR vagy a félautomata Yamaha FJR1300AS. És akkor még a hathengeres boxer nagyágyút, az 1800-as Honda GoldWing-et meg sem említettük…

Egy kicsit hasalósabbra vesszük a figurát, jöjjenek a sporttúra-gépek. Nem maradhat ki ebből az osztályból az autópálya-betyár Kawasaki, a ZZR1400 és az örök klasszikus Suzuki Hayabusa sem. E hiperbike-októl próbálja elcsalni a szavazatokat a megújult Ducati Multistrada és Honda VFR1200F. Előbbi talán – bivalyerős csoporttársait tekintve – a túramotorok közé jobban beillett volna, utóbbi esetében viszont semmi kétség, hogy itt a helye. A bajorok is neveznek a galeribe, a BMW a K1300S-el száll harcba, amelyet akár egy 5-ös Touring motorkerékpár megfelelőjének is tekinthetünk.

Elérkeztünk a legszorosabb kategóriákhoz, ahol a legkevesebb a különbség a modellek között, a sportmotorokhoz. A 600-asokra és az ezresekre külön szavazhatsz, a “rizskályhák” versenyében a négy nagy japán indul, vagyis a Honda CBR600RR, a Kawa ZX-6R, a Suzuki GSX-R 600 és a Yamaha YZF R6R közül választhatod ki a Neked legszimpatikusabbat. A literesek között is négy indulót találunk, a nagy “CiBeRe” és “Gixxer” mellett azonban itt V4-esre is voksolhatsz: az Aprilia RSV4 Factory kicsit butított kivitele, az R verzió kelleti magát a legkiélezett versengésben. És természetesen nem maradhatott ki a szórásból napjaink superbike-szenzációja, a BMW S1000RR sem. Ezt a felhozatalt látva vakarhatod ám a fejed válogatás közben, de megéri a “fáradozást”, mivel kis szerencsével hasznos cuccokkal gazdagodsz. Ráadásul a szelektálásból mi is kivesszük a részünk – a zsűri tagjaiként.


Őrá sajnos most nem szavazhatsz…

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending