Connect with us

Blog

Ciao, Wildays! Három nap Olaszországban a motorok fesztiválján

72 órás fesztivál az őrült motorzúgás szerelmeseinek a természet lágy ölén

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

„Csak pár hete volt mikor egy pármai kisközség szélén, Ceno kavicsos partján ülve egy jéghideg sörrel a kezemben néztem a naplementét. A Wildays pályáján lenyugvó sugarak is azt mutatják, hogy véget ért.”

Ez a három napos nemzetközi esemény egyesíti a motorkerékpár szerelmeseit, a játékok, a zene, az étel és a természet rajongóit.

„2018. június 1. és 3. között izgalmas motorversenyek, motorkiállítások, egyedi motorépítők standjai között, Parma gasztronómiailag gazdag élelmiszereit és borait kóstolgatva, népzenét hallgatva úgy érezheti magát az ember, mint egy réges-régi szüreti mulatságon, az erdő, és a Taro folyó vize mellett, a természetben. Érdekesen hangzik nem?

Egy régies-népzenés hangulatú fesztivál, melyet az Anvil Motociclette őrült tagja szerveztek.

Varano de ’Melegari közelében, a Ceno hídján túl található a klasszikus versenyzés központja. A Wildays kis területén a motorépítők mellett, a motoros felszerelések és gyártók közt büfé kocsikat is találhatunk.

A Bike EXIF standja középen helyezkedik el, s körülötte olyan híres motorépítő csapatok vertek tábort, mint a Hookie Co., a Rough Crafts, a Freeride Motos, az North East Custom és a deBolex Engineering.

A deBolex két Ducati Scramblert leplezett le – 1100 és 803 néven, ezek nagy népszerűségnek örvendtek, különösen a 803-as egyedi tankjával, és kézzel készült idomaival.

A Hookie Co’ garázs standjára is benéztünk, a „Farkas” nevet viselő CB750 mellett, az állványon Nico’s Harley-Davidson flat tracker-jét láttuk, és egy elnagyolt Honda Dominator-t.

Néhány gyártó is megjelent, például az Olasz Yamaha is itt futotta tesztköreit a hétvégén a track-erekkel és a scrambler-ekkel. A pálya egész hétvégén visszhangzott a két és négyütemű motorok hangjától.

A „küzdőteret” átszelve nyílt terepre értünk, ahol a szervezők által kialakított enduro pálya volt a folyó mellett. Kis kövesút vezetett a kempinghez és az élőzenei előadókhoz.

A hétvégén gyalog, motort vezetve, vagy utasként, egy furgon, vagy egy telepjáró hátulján közlekedve töltöttem.

A mopedek és a monkey bike-ok magasan a legkedveltebb közlekedési járművek voltak.

Mivel a tömeg szétszóródva élvezte az eseményeket, így lehetetlen volt megsaccolni hányan vehettek részt a fesztiválon, de a hivatalos információk szerint, több mint 7000 ember volt ott, ebbe beletartozott az 500 versenyen induló motoros, 70 gyermek, akik motoros iskolába jöttek, és amit élvezet volt nézni.
A jövő motoros nemzedéke.

A kempingben körülbelül 200 normál sátor és 13 nagy tábori sátor állt, de a közeli panziókban és szállodákban is megszálltak, de olyan is akadt, aki egyszerűen a fűben aludt.

Calum Pryce-Tidd a deBolex-ből az Egyesült Királyságból utazott ide a furgonjába pakolt motorjaival. Nagyon örültem, hogy velük vacsorázhattam a füvön egy hordozható gáztűzhelyen főztünk a pálya és a motorok mellett a naplementében.

Nekem ezek a pillanatok teszik felejthetetlenné és egyedivé Wildays-t.
Mint ahogy egy váratlan pillanatban befutott Maarten Berlinből a Berham Customs-tól és megosztotta velem a nyeregtáskájából előhúzott amerikai bourbon-jét. Csodálni, ahogy a 125-ös Caballero mekkora utat tett meg az olasz vidéken,

vagy ahogy éppen Jacinta (@moto_doll) megtekeri a Yamaha XSR700-asát.

Megtanultam, hogyan kell olaszul sört rendelni. Barátságot kötöttem olyan emberekkel akik Koppenhágából, Franciaországból, Angliából, Ausztráliából, Mexikóból, Németországból (és még sorolhatnám) érkeztek ide.

Megosztoztunk az ételen a Wildays csapatával, így a hétvégére egy családdá kovácsolódtunk.

Egyedül egy dolog hiányzott, a gyorsulási verseny, ahol az idővel kell harcolni.

A Wildays nem egy szubkultúra, ahol kemény srácok nyomulnak a szociális médián. Hiteles, szerény, valódi férfiakról, nőkről és gyerekekről szól, akik egyszerűen csak szeretik a motorokat, a jó időt a természetet és a jó programokat. Máris hiányzik.”

Bár ez a tavalyi eseményről készített videó, de idén még nem csináltak olyat ami így átadta volna ennek a rendezvénynek a hangulatát:

További galéria:

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending