Csatlakozz hozzánk

Hírek

Chrobákék bajnokok, irány a Supersport vb

Remekül szerepelt a Schmidt Racing két pilótája a Slovakiaringen rendezett, mindent eldöntő Alpok Adria idényzárón: Chrobák János a Supersport, Juhász Dávid pedig a Superstock 600 kategóriában lett bajnok

Közzétéve

ekkor

schmidt racing aa slovakiaring 20
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A versenyzők egy idén alakult fiatal csapat, a Schmidt Racing tagjaiként szálltak ringbe. Az Alpok-Adria Bajnokság első futamától kezdve uralták kategóriájukat: idei mérlegük 20 futamból 15 győzelem, 2 ezüst, 2 bronz és egy kilencedik hely – időbüntetés miatt.

„Bár megnyugtató, 34 pontos előnnyel indultam a versenyhétvégének, mégsem dőltem hátra, végig a legjobbat akartam kihozni magamból és a motorból. Az első futamon a 3. hely is elég lett volna, hogy a bajnokságban nyerjek, de szerencsére a 2. helyről indultam, és elsőként értem célba. Ennek köszönhetően a második futam már igazi örömmotorozás volt, ahol az utolsó körben megelőztek, így a második helyen futottam be, és végül Alpok-Adria bajnokság aranyérmese lehettem Supersport kategóriában. Hatalmas öröm és remek visszaigazolás ez számomra, hogy csapatommal, a Schmidt Racinggel jó úton haladunk, és remélhetőleg hasonló sikereket érhetünk el jövőre” – mondta Chrobák János.

A Dunaszerdahely melletti pályán is tarolt a magyar gárda a 600-as kategóriákban

A csapat másik tagja, a 23 éves Juhász Dávid hasonló sikereket könyvelhetett el Superstock 600 kategóriában.

„Úgy érzem, a Schmidt Racinggel ebben a szezonban túlteljesítettünk minden elképzelést. A hétvégének egyetlen pontnyi előnnyel vágtam neki, és szoros verseny ígérkezett a vetélytársammal, de ő kiesett az első futamban, így elsőként érhettem célba, ezáltal a bajnokságot is megnyertem a Superstock 600-ban. Éppen ezért taktikai okokból a második futamon a Supersport kategóriában indultam, ugyanis a szezonban még két világbajnoki futamon veszek részt szinten a Supersportban, és a csapattal úgy láttuk, hogy ezzel jobban fel tudok készülni a versenyekre. Itt a 3. helyen értem célba, és úgy érzem: nagyon jó döntést hoztunk azzal, hogy ebben a kategóriában mérettettem meg magam” – jelentette ki Juhász Dávid.

Juhász Dávid a Supersportban is megállta a helyét

A Schmidt Racing két pilótája szeptember 20-án Spanyolországban, október 4-én pedig Franciaországban száll versenybe a Supersport világbajnokságon. Ezzel már a következő szezont alapozzák meg, ugyanis a 2016-os évben a teljes világbajnoki sorozatban részt vesznek.

Bajnokcsapat – a tervek szerint jövőre teljes szezont futnak a Supersport vébén

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending