Csatlakozz hozzánk

Hírek

Chrobák verhetetlen volt 2014-ben

Chrobák János idén mindenhol bajnok lett a Triumph-fal, ahol indult. Egyedül azt sajnálhatja, hogy elmarad az év végi – megérdemelt és kiérdemelt – EB-futama

Közzétéve

ekkor

chrobak imrc slovakia ring 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Triumph Budapest csapata mindent vitt 2014-ben! A 2014-es év FIM Európa Bajnokság kvalifikációs sorozatának, az Alpok Adria Superstock 600-as kategóriájának bajnoka ismét Chrobák János lett. Valamint a nyílt nemzetközi IMRC (International Motorcycle Race Cup) sorozatnak szintén a Stock 600-as nyertese, ami egyben azt is jelenti, hogy a magyar értékelésben is megnyerte a bajnokságot.

Az elmúlt hétvégén rendezték a záróhétvégéjét mind a két rangos nemzetközi gyorsasági motoros sorozatnak. A Slovakia Ringen az időjárás nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, ennek ellenére izgalmas versenyeket láthattak a nézők. A Paksi AMSE igazolt versenyzője, Chrobák János az idei évben már az utolsó hétvége előtt akkora pont előnyre tett szert, hogy bebiztosította az Alpok Adria bajnoki címét.

Az bizony már a hetedik a sorban…

Az IMRC bajnokságban is megnyugtató előnnyel várta az utolsó hétvégét, ám matematikailag még nyitott volt a bajnokság. A szombati időmérőkön megszerzett pole pozíció viszont nem azt mutatta, hogy Chrobák biztonsági motorozást mutat majd be a versenyen. Az időjárás kegyes volt a szombati napon a versenyzőkhöz: az időmérők végére már teljesen felszáradt a pálya, így Jani száraz versenyre készült.

A rajt nem sikerült a legjobban, így az első kanyarban az ötödik helyre csúszott vissza, innen kezdhette meg a felzárkózást. Az első kör végére azonban már a második helyen érkezett, majd a célegyenes végén a féktávon át is vette a vezetést. Innentől folyamatosan nőtt az előnye és magabiztosan nyerte a futamot , a leggyorsabb kört is megfutva – egyedüliként – 2:10-es idővel.

Ez csak egy része az idei termésnek…

A második helyezett Gyutai Adrián, harmadik Győrfi Alen, negyedik az Alpok Adria bajnokság második helyezettje, az osztrák Jochen Rotter, míg ötödik a tavalyi Alpok Adria győztes, idén összetettben harmadik helyen végző Daniel Bukowski lett. Chrobák Jani ezzel a győzelemmel bebiztosította az IMRC és magyar bajnoki címét is.

„Nagyon jó zárás volt ez a hétvége!” – kezdte nyilatkozatát Chrobák János. “Mivel már az Alpok Adria bajnokaként érkeztem az utolsó futamra, az IMRC bajnokságban pedig igen tetemes előnyöm volt, így teljesen felszabadultan motoroztam. Amúgy sem vagyok egy ideges típus, de ez azért megnyugtató érzés. Vizes, száraz hétvége volt, de aminek külön örülök, hogy vizes pályán is jó időket futottam a szabadedzéseken, illetve az első időmérőn. Száraz pályán sikerült ismét pole pozíciós időt futnom”

Chrobák idén alaposan hozzászokott a dobogó tetejéhez…

“A versenyen a rajtom nem volt tökéletes, így az ötödik helyről kellett feljönnöm, de ez a második kör elejére sikerült is, úgyhogy onnantól nyugodt motorozással folyamatosan növeltem az előnyöm és sikerült megnyernem sorozatban a 7. Alpok Adria futamot is idén. A 2012-es bajnoki címem az utolsó futamon dőlt el, most egy kicsit nyugodtabb volt az év, főleg a vége fele. Ez köszönhető a főtámogatómnak, a Triumph Budapestnek, illetve a Marketprog Kft-nek, a Daráló Aprító Kft-nek, a Zenith Öhlins-nek, a Colony Cool Kft.-nek, a Kristófy és Társának, a Paksi AMSE-nek és Greksa Attilának”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending