Connect with us
Suzuki

Hírek

Chrobák újra a dobogón

Chrobák János újra a dicső pódiumra repítette a Triumph Daytonát – vagy fordítva. Ezúttal a rijekai ringen, az Alpok Adria bajnokság keretein belül remekelt a sorhármas sportmotor, és versenyzője

Published

on

chrobak rijeka alpok adria 2014
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az idei harmadik Alpok Adria hétvégének Horvátországban a rijekai pálya adott otthont. Ezen a helyszínen vagy rekkenő hőség szokta megnehezíteni a versenyzők dolgát, vagy a nagyon hirtelen feltámadó szél. Ezen a hétvégén a második opció dominált: csütörtök este nagy szél volt a pályán, péntek, szombat szép napsütésben, enyhe szitáló esőben zajlott, de a vasárnap hajnalban feltámadó szél felforgatta az utolsó nap menetrendjét. Törölték a reggeli bemelegítő edzéseket, majd nagy tanakodás után a vasárnapi versenyeket is, mert nagyon veszélyesnek ítélték meg az erős szelet a versenyzők, és a zsűri is.

A Paksi AMSE színeiben, a Triumph Budapest támogatását élvező Chrobák János felemás hétvégén van túl. A pénteki szabadedzések enyhe esővel fűszerezve zajlottak le. A szombati két időmérőn a 3. rajtpozíciót sikerült kiharcolni és innen várhatta Chrobák az első futam rajtját. A verseny első felében az első helyért, majd a második felében a második helyért csatázott, míg végül a második helyen sikerült célba érnie, Gyutai Adrián mögött, és Luca Decko előtt.

A vasárnapi versenyek nagy részét a hajnalban feltámadó és egész nap kitartó nagy szél miatt törölték, így a 600-as kategória is elmaradt. A pótlásáról, vagy a versenynaptárból végleges kivételéről még nem döntöttek. Chrobák így egy szép második hellyel, de a vasárnapi futam (hiánya) miatt csalódottan zárta a rijekai hétvégét.

Chrobák mutatja a többieknek, merre megy a pálya…

„A Pannonia-ringi rajt utáni baleset óta sajnos nem sikerült tervezett időre összerakni a motoromat – egy angol verseny csapattól késve érkező alkatrészek hiánya miatt -, így sajnos csak Rijekában tudtam kipróbálni a motort” – mondta Chrobák a horvát versenyről. “Az edzéseken jól működött, sikerült is a 3. rajtpozíciót megszerezni, ám a verseny felvezető körében a motorom kijelzett nekem egy motorhibát, és éreztem, hogy valami nem olyan, mint volt. Ment a motor, de valami nem volt 100%-os”

“Az első futam jó versenyzésben ment, gyors köröket stabilan tudtam menni, majd végül a második helyen sikerült befutnom. A futam után egyből kerestük a hibát, és már készültünk is a vasárnapi versenyre. Egy apró finomítást még eszközöltünk, amit a reggeli warm-up edzésen szerettem volna kipróbálni, ám vasárnap hajnalban az időjárás igen szelesre fordult. Törölték a reggeli edzéseket, majd hosszas tanakodás után a versenyzők és a zsűri döntése is az volt, hogy töröljék a futamokat, mert igen veszélyes ekkora szélben”

“Csalódott voltam, mert kíváncsi lettem volna, hogy a motor hibakód törlése után, az apró finomítással mire lettem volna képes. Úgy gondolom egy jó verseny lehetett volna a győzelemért. Nagyon örülök a szombati második helynek, mert most azt érzem, kezd összeállni a motor. Jól éreztem magam a motoron a hétvégén, úgyhogy bizakodó vagyok. Köszönöm a támogatást a főszponzoromnak a Triumph Budapestnek, valamint a MarketProg Kft-nek, a Colony Cool Kft-nek, Zenith Racing (Öhlins)-nek, Greksa Attilának és Horváth Zolinak”

Chrobák János, Gyutai Adrián, Luca Decko

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending