Csatlakozz hozzánk

Hírek

Chrobák újra a dobogón

Chrobák János újra a dicső pódiumra repítette a Triumph Daytonát – vagy fordítva. Ezúttal a rijekai ringen, az Alpok Adria bajnokság keretein belül remekelt a sorhármas sportmotor, és versenyzője

Közzétéve

ekkor

chrobak rijeka alpok adria 2014
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Az idei harmadik Alpok Adria hétvégének Horvátországban a rijekai pálya adott otthont. Ezen a helyszínen vagy rekkenő hőség szokta megnehezíteni a versenyzők dolgát, vagy a nagyon hirtelen feltámadó szél. Ezen a hétvégén a második opció dominált: csütörtök este nagy szél volt a pályán, péntek, szombat szép napsütésben, enyhe szitáló esőben zajlott, de a vasárnap hajnalban feltámadó szél felforgatta az utolsó nap menetrendjét. Törölték a reggeli bemelegítő edzéseket, majd nagy tanakodás után a vasárnapi versenyeket is, mert nagyon veszélyesnek ítélték meg az erős szelet a versenyzők, és a zsűri is.

A Paksi AMSE színeiben, a Triumph Budapest támogatását élvező Chrobák János felemás hétvégén van túl. A pénteki szabadedzések enyhe esővel fűszerezve zajlottak le. A szombati két időmérőn a 3. rajtpozíciót sikerült kiharcolni és innen várhatta Chrobák az első futam rajtját. A verseny első felében az első helyért, majd a második felében a második helyért csatázott, míg végül a második helyen sikerült célba érnie, Gyutai Adrián mögött, és Luca Decko előtt.

A vasárnapi versenyek nagy részét a hajnalban feltámadó és egész nap kitartó nagy szél miatt törölték, így a 600-as kategória is elmaradt. A pótlásáról, vagy a versenynaptárból végleges kivételéről még nem döntöttek. Chrobák így egy szép második hellyel, de a vasárnapi futam (hiánya) miatt csalódottan zárta a rijekai hétvégét.

Chrobák mutatja a többieknek, merre megy a pálya…

„A Pannonia-ringi rajt utáni baleset óta sajnos nem sikerült tervezett időre összerakni a motoromat – egy angol verseny csapattól késve érkező alkatrészek hiánya miatt -, így sajnos csak Rijekában tudtam kipróbálni a motort” – mondta Chrobák a horvát versenyről. “Az edzéseken jól működött, sikerült is a 3. rajtpozíciót megszerezni, ám a verseny felvezető körében a motorom kijelzett nekem egy motorhibát, és éreztem, hogy valami nem olyan, mint volt. Ment a motor, de valami nem volt 100%-os”

“Az első futam jó versenyzésben ment, gyors köröket stabilan tudtam menni, majd végül a második helyen sikerült befutnom. A futam után egyből kerestük a hibát, és már készültünk is a vasárnapi versenyre. Egy apró finomítást még eszközöltünk, amit a reggeli warm-up edzésen szerettem volna kipróbálni, ám vasárnap hajnalban az időjárás igen szelesre fordult. Törölték a reggeli edzéseket, majd hosszas tanakodás után a versenyzők és a zsűri döntése is az volt, hogy töröljék a futamokat, mert igen veszélyes ekkora szélben”

“Csalódott voltam, mert kíváncsi lettem volna, hogy a motor hibakód törlése után, az apró finomítással mire lettem volna képes. Úgy gondolom egy jó verseny lehetett volna a győzelemért. Nagyon örülök a szombati második helynek, mert most azt érzem, kezd összeállni a motor. Jól éreztem magam a motoron a hétvégén, úgyhogy bizakodó vagyok. Köszönöm a támogatást a főszponzoromnak a Triumph Budapestnek, valamint a MarketProg Kft-nek, a Colony Cool Kft-nek, Zenith Racing (Öhlins)-nek, Greksa Attilának és Horváth Zolinak”

Chrobák János, Gyutai Adrián, Luca Decko

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending