Connect with us
Suzuki

Hírek

Chrobák óriásit bukott a Supersport vb-n

Nem sikerült pontszerzéssel debütálniuk a magyar versenyzőknek a Supersport világbajnokságon: Chrobák János nagyot esett, Juhász Dávid pedig éppen csak lemaradt, 16. lett

Published

on

schmidt racing misano 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Schmidt Racing supersport világbajnoki bemutatkozására került sor az elmúlt hétvégén Misanóban. Mindössze 3 hónappal a magyar csapat debütálása (és hét Alpok-Adria futamgyőzelem) után állt rajthoz a két versenyző, Juhász Dávid és Chrobák János a WSSP olasz futamán.

“Az eredeti terveink szerint, az Alpok-Adria Bajnokságban elért idei hét futamgyőzelmünket követően elérkezettnek láttam az időt a fiúk világbajnoki megmérettetésére. Titkon bíztam a pontszerzésben, melyre meg is volt minden alapunk, de sajnos most ért utol minket a technika ördöge, mert ami elromolhatott, az el is romlott. Ettől függetlenül elégedett vagyok, mert bebizonyosodott, hogy ebben a sorozatban van a helyünk és szinte biztos, hogy az idén még két futamon, Jerezben és Magny-Cours-ban is rajthoz állunk” – nyilatkozta Balogh Róbert csapatmenedzser.

Ha minden jól megy, Chrobákék még két Supersport világbajnoki futamon bizonyíthatnak

“2011-ben már bemutatkozhattam a Supersport világbajnokságban, mint egy beugró pilóta, de most ismét lehetőség adódott és ráadásul saját, magyar csapattal a Schmidt Racinggel” – mondta Chrobák János. “A csapat idáig hibátlanul teljesített az eddigi Alpok Adria futamokon, de egy vb teljesen más. Úgy érzem, itt sem vallottunk kudarcot, pedig azt mondhatom, hogy ami jöhet balszerencse, az jött is ezen a hétvégén. A szerelő csapat Végh János vezetésével kiválóan orvosolta a váratlan technikai hibákat, de sajnos az edzés és időmérő hiányát nem lehetett pótolni”

“A versenyen ezért igen hátulról várhattam a rajtot, aminek az lett az eredménye, hogy egy 5-6 fős bolyba kerültem, akik lassabbak voltak nálam. Szépen lassan jöttem fel, de sajnos az egyik előzésre készülve lezárták előttem az ívet és összeütköztünk. Mindketten elestünk, a motor is összetört, nem tudtam folytatni a versenyt. Ez az esés feltette a balszerencsés hétvégére a pontot. Csapattársamnak, Dávidnak gratulálok, illetve szeretném megköszönni a csapatnak, a szerelőknek a hétvégi munkát, a kilátogató és itthon maradt szurkolóknak a biztatást és nem utolsó sorban a főtámogatónknak, a Schmidt Gépnek a segítséget”

Chrobák János megint nagyot ment, de megint elesett – akárcsak előző (első) WSSP futamán

“Hihetetlen érzés volt először belépni a világbajnokság kapuján” – mondta Juhász Dávid. “Tudtam, hogy nagyon kemény versenyzők hada vár majd rám, de hogy ennyire erősek legyenek, nem hittem… Elsőre el voltam keseredve a nagy időkülönbség végett, de nem adtam fel, így elkezdtem lépésről-lépésre faragni a hátrányomból. Tudtam, hogy mivel még supersport motoron soha nem ültem, így azt is meg kellett szokjam. Más futómű, nagyobb erő, kipörgésgátló, stb. Vasárnap a verseny előtti edzésen kezdtem érezni már egy pici összhangot a motorommal, így el is kezdtem igazán élvezni a pályán töltött időt, közben javítva időeredményemen”

“A versenyen 19. helyről rajtolva a 13. pozícióban fordultam el az első kanyart. Egy előzést követően kicsit lesodródtam a legjobb ívről, így egyből a 16. helyre estem vissza. Hosszú küzdelem után, egy hely híján elmaradva a világbajnoki pontozástól, a 16. helyen zártam a futamot. Úgy gondolom első VB eredménynek nem volt olyan rossz, de természetesen nem elégedtem meg ezzel. Folytatom a további edzéseket, amiket még ennél is komolyabban fogunk csinálni, és várom a további Európa-, illetve világbajnoki megmérettetéseket! Köszönöm szépen az egész csapatomnak a sok erőfeszítést, illetve szponzoraimnak a támogatást”

Juhász Dávid kis híján első vb-s versenyén pontot szerzett

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending