Csatlakozz hozzánk

Hírek

Chrobák János: nem így terveztem első VB futamomat

WSSP Brno: Chrobák nagy lehetőséghez jutott, de nem volt szerencséje…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Vasárnap óriási hőségben zajlott a Superbike VB versenynapja Brno-ban, ahol a Team Toth Hungary színeiben a Next Generation Hungary fiatal tehetsége, Chrobák János a 26. rajkockából várta a rajtot a Supersport 600-as kategóriában.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szabadkártyásként Chrobák kapott lehetőséget Németh Balázs helyett a magyar csapat színeiben a brünni pályán. A warm up során Jani stabilan körözgetett, de az idején nem sikerült javítania. A 18 körös verseny rajtját tikkasztó melegben várták a pilóták. János a 26. helyrõl, egész jó rajttal indult.

Az elsõ kanyarban a belsõ íven sikerült fordulnia, aztán a balos kanyarban kívülre került. A következõ kanyarnál az volt a terv, hogy mivel a balosban gyorsabb volt, itt majd jó pár embert megelõz a két kanyar között. Viszont a féktávon a bolyban az egyik versenyzõ elmérte a féktávot, és kiüt ött a mezõny közepén egy másikat. Jani látta, hogy közeledik felé a két bukfencezõ motor, de nem sikerült elmenekülnie, az egyik eltalálta a motorja hátulját. Az ütéstõl a motorja felegyenesedett és kiszaladt a sóderágyba, ott pedig elesett. Szerencsére sem a motornak, sem Janinak nem lett nagyobb baja, így visszaült és ment tovább. Néhány kör után sikerült is megelõznie három versenyzõt, nagyon nagy hátrányt dolgozva le. Szépen zárkózott föl, amikor 3 körrel a vége elõtt egy nagyobb bukás miatt leintették a futamot. Így Jani a 22. helyen végzett élete elsõ Supersport 600-as VB futamán.

„Nagyon sajnáltam, amikor nekem jött a motor, ott tudtam, hogy ez a futam elment. Nem így terveztem az elsõ VB futamomat. De szerencsére épségben megyek haza, javítottam ismét a saját idõmön, és célba értem egy nagy hajrával. Ha az idõket összevetem, és nem ütik ki alólam a motort, akkor
a középmezõnyben végezhettem volna” – mondta János a verseny után.


Chrobák János az egyik leggyorsabb magyar 600-ason – a VB-mezőnytől sem ijedt meg
Szombati előzmények

A délelõtti szabadedzésen Jani majdnem két másodpercet javított idején. Egyre jobban érezte a Hondát, és a nagy meleg ellenére a délutáni idõmérõ edzésen további 0.7 másodpercet sikerült javítania. Végül 2:06.861-as idejével a 26. rajtkockát szerezte meg a  futamra. Csapattársa, Tóth Imre a 21. helyen végzett. Az eredményekbõl is látszik, hogy Jani egyre inkább kezdte megtalálni az összhangot új motorral.


A Team Hungary Toth színeiben a “beugró” versenyző

„Egyre jobban kezdem megszokni a motort. Próbálom kitolni a határaimat, és gyorsulni. Nagyon fárasztóak a napok, mivel hosszú menetek vannak, ráadásul ma nagyon meleg is volt. Örülök ennek az eredménynek, reméltem, hogy sikerül hasonló idõt mennem, és ez most megvalósult. Nagyon várom a holnapi napot, ahol a versenyen mindent beleadok, remélem, tudok egy jót csatázni, és nagy mosollyal szállok le az elsõ VB futamom után a motorról” – nyilatkozta Chrobák szombaton.


Chrobák tisztességgel helytállt első VB futamán, csapattársa, Tóth Imre a 13. lett, 3 pontot hozva ezzel a konyhára. Nemsokára a többi magyar versenyző brno-i beszámolóját is olvashatjátok

Comments

comments

Trending