Csatlakozz hozzánk

Hírek

Chrobák és a Triumph: megállíthatatlanok

Chrobák János és a Triumph Daytona 675R újabb Alpok Adria duplázást zsebelt be: ezúttal Lengyelországban voltak gyorsabbak mindenkinél…zsinórban negyedszer…

Közzétéve

ekkor

chrobak janos triumph aa poznan pl
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Elérkezett a gyorsasági motoros Alpok Adria sorozat – a magyar fiúk számára – legtávolabbi helyszínéhez, a lengyel Poznanba. A Paksi AMSE színeiben rajthoz álló Chrobák János az előző most-i futamon dupla győzelemmel, pole pozícióval és leggyorsabb körrel bizonyította, hogy kezdenek egymásra találni az új háromhengeres versenygépével, a Triumph Daytona 675R-el. A lengyelországi aszfaltcsíkra is felkészülten, jó formában érkezett a Chrobák-Triumph páros.

Jani az időmérőkön a Stock600-as kategóriában a második leggyorsabb időt futotta. Ezen a hétvégén együtt indították a Supersport és a Stock 600-as kategóriákat, így ez a 4. rajthelyet jelentette számára. A szombati első futamon Chrobák hibátlan versenyzéssel megszerezte a győzelmet, így már a szombati napon növelni tudta pontelőnyét az összesítettben honfitársával, Gyutai Adriánnal szemben – aki a cseh futam után most kétszer is elesett.

Chrobák maximálisan felkészülten érkezett, és maximálisan eredményesen távozott…

A vasárnapi versenyen Jani a rajt után a 4-5. helyen fordult az összetett mezőnyben. Előtte kategóriájából a lengyel Daniel Bukowski motorozott, aki ugye népes hazai közönségnek örvendhetett. Chrobák nem elégedett meg a második hellyel és az utolsó kör utolsó kanyarja(!) előtt megelőzte a lengyel fiút, így a háromhengeres Triumph ismét egy dupla győzelemmel zárta a hétvégét. A Triumphok egyébként is taroltak, hiszen a Supersport kategóriát is mindkét nap Igor Kalab nyerte Daytonájával.

Nem könnyű az igazán gyors versenyzők élete… 🙂

„Az előző cseh futam után ide is nagyon felkészülten érkeztem” – kezdte nyilatkozatát Chrobák. ” Az időmérőn egy tizeddel maradtam el a pole pozíciótól, de tudtam, nagy baj nem lehet, mert nem a legideálisabb keverékű gumival futottam ezt az időt. A szombati versenyen a 3. körben Adriánt már előzni készültem, mikor elesett előttem. A baleset következtében ugyan tempót vesztettem, mert nagyon a nyomában voltam, de sikerült a kategóriám élére állni és két supersportost üldöztem. Nagyon jó tempót mentünk, majd egyikőjük elesett előttem, amitől kicsit ismét leszakadtam, de stabil köridőkkel, hiba nélkül megnyertem a futamot.

Már megszokott kép: Chrobák a dobogó tetején

“A második futamon, a hazai Daniel Bukowskival motoroztunk az élen. Éreztem, hogy gyorsabb tudok lenni, bőven a határaimon belül – végig üldöztem. Nem hibázott egyikünk se, de az utolsó kör utolsó kanyarja előtt féktávon sikerült megelőznöm, ahonnan már meg is tartottam az első helyet és megnyertem a második futamot is. Nagyon boldog vagyok, most ezzel az egymás utáni négy győzelemmel szereztem egy kis előnyt a pontversenyben. Következő futam két hét múlva hazai pályán, a Hungaroringen lesz. Nagyon várom már, maximálisan felkészült vagyok, a motor jól működik és szeretem ezt a pályát. Várunk mindenkit sok szeretettel a versenyen augusztus 16-17-én”


“Ezek után szeretném ismét megköszönni a támogatást főtámogatómnak a Triumph Budapestnek, illetve a Marketprog Kft.-nek, a Daráló Aprító Kft-nek, a Zenith Racing (Öhlins)-nek, a Colony Cool Kft.-nek. Ezenfelül Greksa Attilának a segítséget minden egyes hétvégén. Adriánnak pedig mihamarabbi gyógyulást kívánok és várjuk vissza a versenypályára”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending