Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Chrobák dobogón az Adrián

Megkezdődött az idei gyorsasági motoros Alpok Adria bajnokság: az első versenynek az olaszországi Adria Raceway adott otthont, ahol Chrobák János megint kimagaslóan teljesített a Triumph Daytona 675R nyergében

Közzétéve

ekkor

chrobak janos adria raceway 2014
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Chrobák János az új Ipone Triumph Daytona 675R-jével még az ismerkedő fázisban van, de a nyitóhétvégén így is a legeredményesebb magyar volt a 600-as mezőnyben. Változatos időjárási viszonyok uralkodtak egész hétvégén, ami nem könnyítette meg a versenyzők dolgát. Chrobák a pénteki szabadedzésen csak egyszer tudott felmenni a pályára száraz körülmények között, majd eleredt az eső és vizes volt a pálya a délután hátralevő részében.

A szombati napon két időmérő és az első verseny várta a versenyzőket. Az oldtimer kategóriák után a 600-as mezőny következett a sorban. Chrobák az előkelő 4. helyet szerezte meg a népes nemzetközi mezőnyben a kvalifikációk során, amivel a második sor elejéről indulhatott a versenyen. A futamon magabiztos motorozással a kategóriájában a 3. helyen végzett, amivel megszerezte idei első Alpok Adriás dobogós helyezését.


Vasárnap egy bemelegítő edzés és a második futam volt hátra. A második futamon is a két időmérőn elért eredmények alapján történt a rajt. Egy kettős bukás után a 15. körben piros zászlóval leintették a futamot, így a 14. befejezett kör alapján értékelhető volt a futam, ahol Jani kategóriája 5. helyén állt – és így már nem tudott javítani pozícióján.


Összességében a hétvége végeredménye pozitív: értékes pontok és sok új tapasztalat az új motor terén. A következő futam 3 hét múlva, május 24-25-én a Pannónia-Ringen lesz, ahol az Alpok Adria sorozat mellett IMRC bajnoki és Magyar OB futam is lesz, sőt ezen a hétvégén rendezik meg a kispályás Országos Bajnokság első fordulóját is ugyanitt.


Chrobák János: „Nagyon vártam ezt a hétvégét több okból is. Először is, hogy erre a hétvégére már az idei új motorommal állhattam rajthoz, illetve az Alpok Adria mezőnyt most láthattuk, hogy kik is indulnak idén. A motor jól vizsgázott az első hétvégéjén, bár a beállításokat még nem igazán találtuk meg, illetve még szokni is kell egy kicsit. Még nem állt össze minden tökéletesen. Az időjárás érdekes hétvégét produkált nekünk, de úgy gondolom, a segítőimmel jó döntéseket hoztunk – és jól alakult a hétvége összességében. A Triumph Budapesttől megkaptam az előző versenyen használt motort tartalék motornak, így a hétvégén az lett a “vizes motor”, az új pedig a száraz. Az első időmérő félig vizes, félig száraz pályán ment, ahova vizes gumival kellett felmenni. A második időmérőn pedig már inkább száraz volt a pálya, így azt a döntést hoztuk, hogy a száraz gumival próbálom meg. Jó döntés volt, hiszen a pálya nagyja száraz volt, így ezzel lehetett gyorsabban menni. Az edzés végére ismét elkezdett cseperegni az eső, de ekkor már sikerült megfutnom a 4.helyre elegendő időt”


“A szombati versenyen egy jó rajt után a 4. helyen mentem, majd a vége előtt 3 körrel sikerült feljönnöm a dobogós helyezésre és ezt meg is tartottam. A vasárnapi bemelegítő edzésen sok dolgot változtattunk a motoron, amitől érzésre jobb lett a motor. A második versenyre ismét változtattunk még egy kicsit a motoron, amivel javulást már nem értünk el. Egy supersport kategóriás motorral kerültem csatába, többször előzgettük egymást. Végül ebből a csatából nyertesen jöttem ki, de aztán egy dupla bukás után leintették a futamot piros zászlóval. A kategóriám 5. helyén álltam, így ez lett a végső helyezésem is. Felhőtlennek nem mondanám az örömöm, de örülök a hétvégi eredményeknek. Azt tudom, hogy ettől csak jobb lehet a motor, az összeszokás, szóval készülünk a következő nagy futamra. Május 24-25. Pannónia Ring. Köszönöm a támogatást a Triumph Budapestnek, az IPONE motorolajak forgalmazójának, a MarketProg Kft-nek, a Colony Cool Kft-nek, Zenith Racing (Öhlins)-nek, Greksa Attilának és Horváth Zolinak, hogy belefoghattam az Alpok Adria sorozatba”

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending