Csatlakozz hozzánk

Hírek

Chris ismét legyőzte a világot

Chris Pfeiffer szinte verhetetlen, viszont a második és a harmadik hely így is a magyaroké

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Sorozatban harmadszor lett világbajnok a BMW F 800 R-rel versenyző német freestyle pilóta

Chris Pfeiffer ismét megvédte világbajnoki címét az Indoor Streetbike Freestyle Világbajnokságon február 22-én, Zürichben. A bajnokság második és harmadik helyezettje két magyar versenyző, Herczeg Balázs és Angyal Zoltán lett.

Több ezer néző gyűlt össze a világ legrangosabb motoros freestyle eseményén, az Indoor Streetbike Világbajnokságon azért, hogy tanúja lehessen a világ legelképesztőbb trükkjeit bemutató freestyle motorosok mutatványainak. A szervezők annak érdekében, hogy a versenyzők a maximumot hozhassák ki magukból és gépeikből, egy 15×50 méteres fedett pályán 70 tonna tökéletesen sima aszfaltot fektettek le.

Legnagyobb esélyesként a címvédő, kétszeres világbajnok Chris Pfeiffer indult, ám egy betegség bizonytalanná tette rajthoz állását. Szoros első futam után, a második előfutamot szinte tökéletesen teljesítette, így a német versenyző a maximum pontot kapta a zsűritől és ezzel be is került a vasárnapi döntőbe. A végső megmérettetésen Chris egy svájci óra pontosságával hajtotta végre különböző trükkjeit, amit az öt bíró ismét a legmagasabb pontszámokkal jutalmazott, Pfeiffer így tiszta győzelemmel szerezte meg harmadik világbajnoki címét BMW F 800 R-je nyergében.

Az oldal alján találtok még videókat. Érdemes megnézni őket!

A 38 éves Pfeiffer boldogan nyilatkozott a verseny után: “Kétségtelen, hogy ez volt a legnehezebb, de egyben a legélvezetesebb világbajnoki diadalom is, hiszen az első előfutamon nem éreztem magam túl jól, ezért csak néhány trükköt tudtam előhúzni a tarsolyomból, de szerencsére ez is elég volt ahhoz, hogy versenyben maradjak. Amikor végül megtudtam a végeredményt, örömömben szinte kiugrottam a bőrömből.”


Mókus, Pfeiffer, Szemöldök
 

“A SWISS MOTO-ban ráadásul fergeteges volt a hangulat és a közönség végig tombolta az egész versenyt. Úgy érzem mindent megtettem a győzelemért és nagyon örülök, hogy ismét a BMW F 800 R-el vághattam neki a futamnak…” – tette hozzá az immár háromszoros világbajnok Chris Pfeiffer.

Aki utána tudja csinálni irány a VB!

Comments

comments

Trending