Csatlakozz hozzánk

Blog

Chris Ganley, az egykarú motoros

Egy tragikus motorbaleset után Chris Ganley szembesült azzal, hogy vagy le mond arról amit szeret, vagy egy új utat választ

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A sikeres motorversenyző karrierje egy hiba miatt 2014-ben ért véget, amikor olyan brutális balesetet szenvedett, hogy amputálni kellett a fél karját. A rettenetes balesetben három helyen eltört a gerince, roncsolódott az összes baloldali bordája, átszúródott a tüdeje és kómába esett.

Ébredése után borzasztó fájdalmai voltak és amikor felfogta mi történt vele mély depresszióba esett. A baleset ellenére Chris motorozáshoz fűződő szenvedélye nem változott. Hat hónap lábadozás után az exkatona odasétált a motorjához és azon agyalt, hogyan szállhatna újra nyeregbe.

A szenvedély adott neki erőt

„A sérüléseim rettenetesek voltak. Mindamellett ami történt, súlyos idegkárosodásokat szenvedtem és teljesen legyengültem. Hihetetlen hogy élek.”

Ahhoz, hogy megküzdhessen azzal ami történt vele, Chris eladta a régi motorkerékpárjait, és vett magának egy Yamaha YZF 600 Thundercat-ot, de úgy érezte meg kell próbálnia egy utolsó kört menni a motorokkal mielőtt elengedné őket.  „Ha nem sikerült, legalább megpróbáltam.”

Egy egész nap kellett mire rájött hogyan tudna egy karral motorozni. Miután végre sikerült elindulnia a pályán azt érezte újra él. „Ezt az érzést nem lehet elmondani, ezt érezni kell. Nagyon sötét helyen voltam eddig, és erősen küzdöttem azért hogy a fényre jussak. Nem gondoltam volna, hogy újra motorozni fogok. Most megváltoztattam a „nem tudom”-ot, „tudom”-ra.”

Gépe átalakítása után már úgy motorozott, ahogy azt egy egészséges ember is megirigyelné

Chris nem csupán hobbi szinten kezdett újra motorozni, a fejébe vette, hogy versenyekre is benevez, s tervei közt szerepel, hogy a Man TT-én is elindul. A Thundersport GB bajnokság első versenyén harmadik helyet ért el s negyediket a bajnokságban, ami méltón tükrözi elszántságát és kitartását.

Számos szponzor és jótékonysági szervezet támogatja Ganley-t, és Chris is sokat segít azoknak az embereknek – akik hasonló cipőben járnak mint amiben ő jár – , motorra ülni.

És hogy miért a Man TT?
„A Man TT a világ legveszélyesebb versenye. Minél közelebb vagyok a halálhoz, annál jobban érzem, hogy élek. Tudom, hogy hatalmas kockázatot jelent, hiszen számtalan élet ért itt véget, de én kockázatot vállalok.”

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Trending