Csatlakozz hozzánk

Újdonság

Checa utcai sisakja: X-lite X-1003 bemutató

Új felnyitható túrasisakot mutatott be nemrég az X-lite: az X-1003 névre hallgató modell a gyártó prémium minőségét és sportosságát hozza el a felnyitható fejvédők világába

Közzétéve

ekkor

xlite x-1003 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az X-1003 a lehető legmagasabb fokú kényelmet biztosítja viselőjének: nyolc méretben kapható, amelyekhez három különböző nagyságú, külső kompozit héj tartozik (XXS-M1, M2-L, XL-XXXL). A három különböző héjméretnek köszönhetően az X-1003 súlya és térfogata a lehetséges minimumon marad, illetve arányban áll viselője testméretével. Érdekesség, hogy az M-es modell a legkisebb és a középső méretű héjjal is kérhető (M1 és M2).

Az X-1003 állrészét a Nolan Group által szabadalmaztatott, speciális Dual Action nyitószerkezet mozgatja. A Dual Action egyik jellegzetessége, hogy az állrész elliptikus pályán mozog, ami csökkenti a sisak méretét és légellenállását az állrész nyitott helyzetében; a másik, hogy minimálisra csökkenti az állrész véletlen felnyílásának esélyét. A nyitás két gomb segítségével, de egy kézzel végezhető el; az állrész csak akkor nyílik ki, ha először aktiválják az alsó biztonsági kapcsolót, majd utána a felső kioldógombot. Az X-1003 zárt és nyitott sisakokra érvényes homologizációval is rendelkezik (P/J minősítés), ami azt jelenti, hogy teljesíti a zárt és a nyitott fejvédőkre vonatkozó biztonsági előírásokat is.


A biztonságos és kényelmes motorozást szolgálja a rendkívül széles plexi, amely a megszokottnál nagyobb látómezőt biztosít. A plexi egyszerűen és gyorsan le- és felszerelhető, a művelethez nincs szükség szerszámokra. A mindkét oldalán karcálló bevonattal ellátott plexi páramentességéről Pinlock párásodásgátló gondoskodik. Az X-1003-hoz beépített napellenző (VPS) is tartozik, amely a sisakhéj bal oldalán elhelyezett csúszkával szabályozható. A VPS lencséje karcálló és páramentes bevonatot kapott.

Az antibakteriális Unitherm2 Touring Performance Comfort bélés teljesen egészében kivehető és mosható, beleértve a nyakrésznél található komfortpárnázást is. Különleges megoldás az Eyewear Adaptive (EA) arcpárna, amely a szemüveget viselő motorosok kényelmét szolgálja. Az EA segítségével egyszerűen és gyorsan kialakítható a szemüvegszárak számára szükséges hely a sisak belsejében. Ha nincs szükség szemüvegre, az EA arcpárnák visszaalakíthatók eredeti állapotukba.


Az olasz mérnökök kiemelkedően hatékony szellőzőrendszerrel látták el az X-1003-at. A TVS (Touring Ventilation System, Túra Szellőzőrendszer) a plexi alatt és a homlokrészen is rendelkezik egy-egy szellőzőnyílással, amelyek a sisak belsejében húzódó szellőzőcsatornákkal és a tarkórészen található kivezetőnyílásokkal együtt folyamatos levegőáramlást biztosítanak a sisak belsejében.

Az X-lite X-1003 Microlock2 csatjának jellegzetessége a dupla kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, tíz fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe. A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. A Microlock2 mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor ergonomikus kialakítása révén egyszerűen használható. A Microlock2 emellett jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál.


A legtöbb X-lite bukósisakhoz hasonlóan az X-1003 is rendelkezik előkészítéssel a gyári N-Com X-Series BX4 PLUS kommunikációs rendszer beépítéséhez. Az X-Series BX4 PLUS készülék a hagyományos sisakkommunikációs funkciók (Bluetooth kapcsolódás mobiltelefonhoz, MP3-lejátszóhoz, GPS-hez, intercom négy motorkerékpár között és utassal, konferenciabeszélgetés, vezetékes csatlakozás PMR-rádióhoz és fedélzeti audioeszközökhöz) mellett egy különleges szolgáltatást is nyújt.

A készülék az Univerzális intercom funkció segítségével képes Bluetooth-on kapcsolódni más gyártók sisakkommunikációs készülékeihez. Az Univerzális intercom lehetoővé teszi a beszélgetést az utastárssal illetve a velünk együtt utazó többi motorossal akkor is, ha ők nem N-Com sisakkommunikációt használnak. Mindez azért jelent újdonságot, mert a kommunikációs készülékek eddig jellemzoően csak a saját márkatársaikkal tudtak kapcsolatba lépni, a motor vezetőjének és utasának, illetve a velük együtt utazó többi motorosnak mindig ugyanolyan gyártmányú sisakot (gyári sisakkommunikáció esetén), vagy legalább ugyanolyan márkájú kommunikációs készüléket kellett használnia.


További újdonság az N-Com okostelefon alkalmazás, amely Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra telepíthető. Az alkalmazás egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, segítségével az N-Com készülékek összes szolgáltatása és beállítása elérhető. Az N-Com alkalmazást futtató mobiltelefon akár távirányítóként is használható motorozás közben, ez a felhasználási mód azonban csak akkor javasolt, ha a telefont biztonságosan rögzítik a motorkerékpár kormányán egy speciálisan erre a célra tervezett tartó segítségével.

Az N-Com alkalmazás további előnye, hogy a sisakkommunikációs készülék beállításai bárhol, bármikor módosíthatók, nincs szükség PC kapcsolatra. A kedvenc rádióadók kiválasztása és tárolása, az audiobeállítások módosítása, a csatlakoztatott Bluetooth eszközök kezelése és néhány egyéb funkció korábban csak számítógépen keresztül, az N-Com Wizard program használatával volt lehetséges. Az N-Com alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, természetesen ingyenesen.


Az X-1003 két láthatósági (Hi-Visibility – az általunk ajánlott “tesztmotor-sárgát” lásd a fenti képen!) és két dekorfényezéssel (Tourer), valamint hat alapszínben (Elegance) lesz kapható az X-lite bukósisakok hivatalos magyarországi forgalmazójánál, az EuroMotor Kft.-nél. További információ a +36-1-877-4430-as telefonszámon, a pult@euromotor.hu e-mail címen és az üzlet honlapján.

Árak

– X-lite X-1003 Elegance N-Com: 149.000Ft
– X-lite X-1003 Tourer N-Com: 164.000Ft
– X-lite X-1003 Hi-Visibility N-Com: 164.000Ft

Comments

comments

Trending