Csatlakozz hozzánk

Hírek

CBR500 kupa: WSBK-előszoba

A Honda bebizonyítja, hogy a CBR500-assal is lehet sportolni: saját sorozatban indítja őket

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Honda 2013-ban két, azonosan felkészített modelleket indító versenysorozatban is részt vesz, ezek közül az egyikben, a WSBK betétfutamokon a nemrégiben bemutatott CBR500-asokat állítja csatasorba a fiatalság számára.

A másik a Honda 150-es Európa-bajnokság, az FIM MX1 motokrossz-világbajnoksággal párhuzamosan zajló versenysorozat, négyütemű krosszmotorok számára – erre 11 és 14 év közötti versenyzőket várnak. A fiatal tehetségek nemzetközi rutint szerezhetnek, és közvetlenül a világ legkiválóbb MX versenyzőitől tanulhatnak.

A valamivel idősebb, 14–19 éves versenyzőket az Európai Junior Kupa várja, amelynek műszaki partnere lett. Itt az új, 2013-as CBR500R modell fog versenyezni, amelyet a gyártó az EICMA kiállításon mutatott be, Milánóban.

A ‘European Junior Cup’ a Superbike világbajnokság nyolc állomásos betétfutama, egyben újabb nemzetközi megmérettetési lehetőség a fiatalok számára, és esély arra, hogy a motorsport legbefolyásosabb szereplői (és persze legtehetségesebb versenyzői) szeme láttára mutassák be tudásukat. Az EJK résztvevői egy, az előszezonban tartott spanyolországi edzőtáborozáson való részvételre, valamint a teljes szezon ideje alatt korábbi nemzetközi versenyzők által tartott képzésre is jogosultak.

Robert Watherston, a Honda Motor Europe motorsport-menedzsere a következőket mondta ezzel kapcsolatban: „Két izgalmas versenysorozatról van szó fiatal versenyzők számára, amelyekre a motokrossz-világbajnokság, illetve a Superbike-világbajnokság keretén belül kerül sor. Mindkettő tökéletesen illeszkedik a Honda azon törekvésébe, hogy fiatal tehetségeket neveljen ki nemzetközi versenyeken”


Ilyen a felkészített, kupás CBR500R
Árak és díjak

A Honda 150-es “MX EB” részvételi díja 9.950 euró (plusz áfa) – ezért az árért az indulók egy teljesen felkészített CRF150R gépet kapnak, amelyet a szezon végén megtarthatnak. Az Európai Junior Kupa résztvevői egy szintén full-felkészített CBR500R gépet kapnak, amit az idény végén megint csak nem kell visszaadniuk. A gépen a saját szponzoraik logóit is szerepeltethetik. A 19.950 euró (plusz áfás) – a teljes szezonra szóló – nevezési díj a gumiabroncsok, a szervizelés, az üzemanyag és a kenőanyagok, valamint a versenyszervezés árát is magában foglalja. És ez még nem minden: a krosszos junior-sorozat győztese kipróbálhatja magát egy, a Honda-istállóba tartozó csapattal a 2014-es EMX250 szériában, míg az EJK-s CBR500-as első helyezettje egy hondás Superstock 600-as ülést nyer magának a következő szezonra.


További infó az “ifjúsági sorozatokról” a Honda weboldalán

Forrás: Honda

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending