Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd: Rossi dizájnerének motorja

Rendhagyó Café Kedd: ez alkalommal nem igazi racert, de egy valódi épített csemegét mutatunk be: Honda VFR1200F by Aldo Drudi

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

Az olasz Aldo Drudi fantáziavilága leginkább Valentino Rossi sisakmintáiról lehet ismerős (vegyük például a mostani mugellói hétvégi telisárgát): a Drudi Performance jól csengő brand egyébként nem csak a Doktor, hanem több más GP-klasszis látványos bukóján is felfedezhető.


A Honda VFR1200F bivalyerős V4-es túragőzös nem kifejezetten egy népszerű építési alap, talán ezért is választotta a Mester (és csapata). A “Burasca 1200” (Vihar) névre hallgató projekt keretein belül 27 kilóval csökkentették a testes Viffer súlyát, így az (ez) már csak 240 kilót nyom.


A design-átváltozáson túl komoly futómű-tuningon is átesett a túragép: Öhlins NIX30 villát és szintén svéd TTX 36 GP hátsó rugóstagot, valamint Nissin fékeket kapott egy különleges, egyedi Akrapovič kipufogóval megspékelve a koncepciót, amely hasonlít a VFR1200 dobjának gyári formájára, elrendezésére – mégis vitathatatlanul extravagáns.


Az “avantgárd” megjelenésről még annyit, hogy Drudiék próbálták a merész 2D-es terveket teljes egészében megvalósítani, azaz 3 dimenzióba önteni – ennek gyümölcse ez a Viharmadár. A Burasca egésze és a részletek egyaránt elképesztőek – vajon mer majd valaha ilyesmi dizájnt gyártani a Honda?


– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, stílusnak megfelelő alkatrészek mellett szakmai segítséget kaphattok motorépítéshez; 20.9888.235


– Építettél már motort, és szép is lett? Ha igen, leveled – pár soros bemutatóval, ismertetővel és képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, hogy szerepelhessen a Café Kedd-ben!

Képek: A&R

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending