Csatlakozz hozzánk

Blog

Café Kedd: Éljenek a 80-as évek! Frissítve!

Milyenek lettek volna a 80-as évek szuperszörnyetegei, ha a mai kor csúcstechnológiájával születnek meg? Nehéz megmondani, de így néztek volna ki… Frissítve: még több modern klasszikus!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak
– cikkünk frissült, lásd a lap alján!


Japánban már jó ideje tombol a divathóbort, miszerint a 80-as évek legendáit korszerű, már-már versenypályára való futóművel és fékkel látják el, sőt sok esetben a blokkba is belenyúlnak (több erő, nagyobb hűtő…).

Így fordulhat elő, hogy a szigetországban könnyen szembe jöhet egy fordított villás és radiális fékes Honda CB vagy VF, Yamaha FZ vagy FJ, Suzuki GS vagy Kawa GPz, mondjuk. Sőt, arrafelé még versenysorozatot is szerveztek az így megépített – de továbbra is dögnehéz – gépeknek!

Valószínűleg ebből a kultúrából merített a Speedjunkies, mely korunk legmodernebb sportmotorjainak technikáját ültette át klasszikusok köntöseibe: így lett a Yamaha FZ-ből új R1, a Suzuki Katanából GSX-R1000 L7, míg a Kawasaki GPz ezresből H2R.

Groteszk módon mutat a 30x évvel ezelőtti formavilág korunk technológiájának tetejével, de a magunkfajta műkedvelők azért némi harmóniát is beleláthatnak a bátor rajzokba. Egyébként láttunk ilyesmit megesni MV Agustával is, nem is olyan régen.


– építettél már motort, és szép is lett? Ha igen, leveled – pár soros bemutatóval, ismertetővel és képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, hogy szerepelhessen a Café Kedd-ben!

– MV Agusta (az ÚJ Brutale 800 megtekinthető) és motorépítéshez szükséges alkatrészek, kellékek (és tanácsok) a MotoPartsShop-ban

  Frissítve: még több “modern klasszikus” sportmotor a SpeedJunkies-től:  

 Képek: A&R

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending