Connect with us
Suzuki

Műhely

Café Kedd: Ballisztikus Agusta

Ilyet is ritkán látni, de minél meglepőbb megoldással rukkol elő egy kortárs művész, a sikere is annál nagyobb lehet – vagy a bukása

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

A most következő formabontó bringa illusztris sorba illik: a 800-as sorhármas (Brutale) MV-blokkra épült a Walt Siegl-féle kovácsolt karbon MV, illetve az az AgoTT, amelyet nemes egyszerűséggel csak “Motorpornóként” aposztrofáltunk.


A Rough Crafts-féle “Ballistic Triden” nem kevésbé látványos, leginkább az első kerékre “szőtt” – full karbon – áramvonalidom miatt, amin szépen kivágták a féktárcsák (és középen a motorblokk) hűtéséhez szükséges nyílásokat. A gép így ránézésre eléggé orrnehéznek tűnik, de higgyük el, nem az.


Érdemes megfigyelni továbbá, milyen szépen takarja a hűtőradiátort a…radiátortakaró, amely a tank meghosszabbított vonalábl növi ki magát. A futómű elöl-hátul Öhlins, a féknyereg Beringer, a kipufogó HP Corse – ezek mind-mind a motorépítésben (is) bevált márkák.


Utóbbi gyönyörűen tartja meg a gyári háromcsöves vonalvezetést, és egyben engedi láttatni a hátsó kereket, teljes egészében. Már persze ha eljutsz odáig, és nem akadsz fenn az elején… Formabontó, ötletes, mókás, nem is vitás.


– építettél már motort, és szép is lett? Ha igen, leveled – pár soros bemutatóval, ismertetővel és képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, hogy szerepelhessen a Café Kedd-ben!


– MV Agusta (az ÚJ Brutale 800 megtekinthető) és motorépítéshez szükséges alkatrészek, kellékek (és tanácsok) a MotoPartsShop-ban

Képek: A&R

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending