Csatlakozz hozzánk

Ti írtátok

Café Kedd: A Ti Raceretek – KZ750R és GSX-R1100

Gyula egyből két építését is beküldte nekünk: íme a brat Kawa és Suzuki GSX-R1100 café racer – by Big Moto Workshop

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

Ez alkalommal tehát Gyula motorjai következnek:

Először is örülök, hogy egy kicsit én is hozzájárulhatok ezeknek a café-gépeknek a “hallhatatlanságához”, népszerűsítéséhez. Ez egy 1983-as Kawasaki KZ750R – a választás nálam mindig a véletlen műve. Igyekszem kis anyagi ráfordítással egyedivé tenni a motorokat – ahogy most is.


Rádásul a brat style nem arról szól, hogy csillogjon a gép – de attól még a feladat nem könnyű! A gépnek lepukkantnak kell kinéznie, viszont műszakilag tökéletesnek kell lennie. Gyakorlatilag a fék, futómű, blokk, kábelek, műszerek, gumik, null kilométeresek.


A motor 35mm-rel került közelebb az aszfalthoz és kb. 400mm-rel lett rövidebb. Kapott új lámpákat, ülést, műszereket és néhány gyári alkatrész át lett alakítva. Fényezés nincs, helyette homokszórt tank és sárvédő, kicsit átcsiszolva és kész is van. Gyakorlatilag mindez az átalakítás 2-3 hetet igényel.


17 négyzetméteres kis garázsomba mindig folyik a munka. A Kawa után egy 1991-es GSX-R1100-as, amiből cafe racer lett. A gép gyárilag kb. 140 lóerős, erre jött a Yoshimura vezérműtengely és némi karbi-sufni-tuning. Jól sikerült.


Az ültetés ellenére 9.000-es fordulat fölött egykerék volt, bármely fokozatban… A “primitív”, nyers erőforrás páratlan élményt nyújtott.


Mindig szerettem volna egy kicsit modernebb, aluvázas gépből egy cafét építeni. Szerintem sikerült, annak ellenére, hogy az acélt kedvelem. Remélem még sokáig tépi az aszfaltot. /Nagy Gyula (Big Moto Workshop)


– ha Te is építettél már café racert (vagy hasonlót), várjuk szeretettel az info@tesztmotor.hu-ra, hogy itt szerepeljen!

– a MotoPartsShopban
profi, világmárkás (pl. Roland Sands Design), stílusnak megfelelő alkatrészek mellett szakmai
segítséget kaphattok café racer (vagy bármilyen custom) építéséhez

Comments

comments

Trending