Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd: 2015 legszebb épített motorjai

TOP10: a tavalyi év legjobban sikerült café racer (és scrambler) építései – klasszikus (CB) Hondák, Ducatik, BMW, Triumph és Harley az élmezőnyben

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

– Café Kedd néven új sorozatot indítunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

Az elmúlt hónapban egy kiadós videóval kezdtük a sorozatot, amelyben arra kértünk benneteket, illetve a videó alkotói (Racer TV), hogy 2015 30 legjobb kávéversenyzőjéből válasszátok ki a top10-et. Na, ez nem az 10, most nem annak a válogatásnak a folytatása jön (bár van átfedés). Ez alkalommal – a műfajban szintén mérvadó – Bike EXIF 2015-ös “best of” összeállítása következik.

A “történelmi hűség” kedvéért el kell mondani, hogy a kifejezetten café racer stílus mellett a scrambler irányzat is komolyan befolyásolja a listát, vegyük például a győztest (lásd legalul)… A scramblerek ugye magasabb kormányukkal és terepgumijaikkal azonnal kitűnnek az echte racerek közül.

A forrásoldal egyébként megemlíti, hogy egyre népszerűbbek a gyártók (ezzel együtt ugye az emberek) körében a “gyári custom-ök”, gondoljunk csak a Yamaha népszerűsítő videóira (Yard Built és Faster Sons), az új Triumph (már vízhűtéses) klasszikusokra vagy éppen a Ducati Scramlerre, amely a valaha volt leggyorsabban elkapkodott bolognai modell.

– Egyetértetek a listával? Nálatok hogy alakult volna a dobogó? Melyik lett volna a győztes? Várjuk a véleményeket a Hozzászólásokban!

10.: Ducati 848 by Apogee Motoworks

9.: Ducati Scrambler – by Holographic Hammer

8.: Muxima (Honda FMX650) – by Ton-Up Garage

7.: Honda CBR1000RR – by Huge Moto Café Fighter Kit

6.: Triumph Scrambler – by The Hunter

5.: BMW R100R – by Diamond Atelier

4.: Harley-Davidson Street – by Rajputana Customs

3.: Honda CB750 – by Clockwork Motorcycles

2.: Honda CX500 café – by Sacha Lakic

GYŐZTES: Daryl Dixon Motorcycle (Honda CB750) – by Classified Moto

– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, stílusnak megfelelő alkatrészek mellett szakmai segítséget kaphattok café racer (vagy scrambler) építéséhez

kíváncsiak vagyunk továbbá, épített-e közületek valaki már racert? Ha igen, leveled – képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, és lehet, hogy szerepel majd a Café Kedd-ben!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending