Connect with us
Suzuki

Műhely

Café Kedd – Memento

3D szkenner segítségével, újrahasznosított karbonból készült MV Agusta átépítés

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

Itt jól látszik az újrahasznosított karbon textúrája

A novemberi EICMA kiállításra készült a Strato-Lab designstudió motorja, amely az első cég a világon, aki újrahasznosított karbonrostokat használ.
A Memento különlegesenek számít a monocoque felépítése és a szögletes design miatt. Kissé hasonlít a Husqvarna tavaly bemutatott Street Tracker-ére a Vitpilenre, de ez még nem sorozatgyártású gép, csak egy prototípus.

THE BEAST // MEMENTO // PROJECT from Strato on Vimeo.

Teljesen új felfogásban készült, nem úgy, mint a hagyományos café racerek. Itt 3D szkennerrel vettek mintát a négyhengeres MV Agusta Brutale gépről, amelyet így gyorsan modellezni is tudtak számítógépen. Innentől sokkal egyszerűbb volt megtervezni számítógépen az új ruhát a Mementora.

Az EICMA standján a kész Memento

Az idom mindössze két ponton van rögzítve a vázhoz, de így is teljesen stabil marad. A szénszálból készült tank alatta van az idomnak, amelyen a rövid ámde annál csinosabb párnázás kapott helyet. Kényelemről nem hiszem, hogy beszélhetünk, de ez egy design tárgy, így nem is hiszem, hogy fontos szempont volt a Memento elkészítésénél. A teljesen egyedi hátsó lámpa is teljesen illeszkedik a rövidke idomba, az első lámpa sem járt még más motoron az biztos.
Az idomkészlet kompatibilis minden négyhengeres MV Agusta gépre is 2003-tól napjainkig. Tehát ha ilyenre vágysz, könnyen össze tudsz rakni magadnak egy ilyen Brutalét, vagy F4-est.

Az első skiccek egyike

A kiegészítők mind-mind első osztályú termékek. A Rizoma tükör, lábtartó, Arrow fekete leömlőkkel rendelkező kipufogórendszer és olyan drótküllős Kineo felnik díszítik az amúgy sem csúnya gépet, mint amit az új Dragster RR is visel.

A hátsó lámpa egyedi gyártású és tökéletesen illeszkedik a hátsó idomba

A Strato célja ezzel a géppel az volt, hogy utánozhatatlan motorkerékpárt hozzanak létre, mondjuk már egy ideje a Husqvarna szellőzteti a hasonló stílusjegyekkel megáldott Vitpilent, amely pont most lett széria érett. Igaz az csak egyhengeres, de a stílus hasonló.
A Strato pedig jól be tudta mutatni a 3D tervezést, a mérnöki tapasztalatát és az újfajta gyártási eljárást, amit ők dolgoztak ki a szénszál újrahasznosítására.

Ez még a számítógép segítségével tervezett látványkép

 

Café Racer ülésidom

Ha hagyományosabb Café Racert szeretnél építeni, most jelentek meg a MotoPartsShop kínálatában ezek az idomok és sárvédők, amelyekből szép és klasszikus café racert tudsz készíteni készíteni.

Café Racer idom és sárvédők a MotoPartsShop kínálatában

Az alkatrészeket a cikkszám alapján belinkeltük és meg is tudjátok rendelni a

08101948 Ülésvég

08101943 Ülésvég

23310125 Fejidom

23310123 Fejidom

14010617 Sárvédő

14020377 Sárvédő

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending