Connect with us
Suzuki

Műhely

Café Kedd – A Walking Dead Hondája

Daryl Dixon az ötödik évad második felében hajtotta ezt a CB750 Nighthawkból átalakított gépet.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

A film producere amikor meglátta a Classified Moto garázsában egy alap CB750 gépet, azonnal tudta, hogy egy ilyen átépített gép kell majd a sorozatba. Nem sok idő volt az átépítésre és tetszett a műhelyben több átépítés is a producernek, így tudta, hogy ilyen stílusú gép kell majd a filmhez. Az átépítő műhelynek így minden a kisujjában volt, hiszen olyan megrendelés érkezett, amilyet eddig is csináltak, így nem kellett a komfortzónájukból kibújni, gyorsan haladhatott a rutin munka.
Gyorsan megrajzoltak néhány tervet és abból kellett kiválasztani az 1990-es alapgépre a felépítményeket.
A legnehezebb része a projektnek a fényezés volt. A rozsdafoltokat nagyon nehéz életszerűen festeni. Teljesen szabálytalan a minta, amit ráadásul több réteg felfestése után lehet csak kivitelezni amelyek egymásra épülnek.
A motorblokkok is úgy néznek ki, mintha több blokkból rakták volna össze őket. Antikolták a dekliket, valamelyik piros, valamelyik fekete avagy arany színt kapott. A berúgókar ne tévesszen meg senkit, az is csak rá van biggyesztve. A kipufogót bandázsolták és a dob végét egyszerűen levágták.


A futóművet viszont komolyabbra cserélték. Elöl egy R6-os teleszkóppár R6-os kerékkel és fékekkel, hátul pedig Progressive Suspension gáztartályos lengéscsillapítók dolgoznak a széria Honda hátsókerekének a rugózásért.


A Kenda gumik pedig azért bütykösek, hogy jól tiporják a hullákat :).  Természetesen nem maradhatott el ez egyedi ülésbőrözés sem, és ami nekem személy szerint a legjobban tetszik az a szimat szatyorra hajazó, ülés alatti textilből készült csomagtartózsák.


Az építő műhelynek nagyon jó reklám volt ez a filmsorozatbeli szereplés, élvezték is a munkát, főleg így, hogy nagyon sok ember megismerte a munkásságukat. De valljuk be azért tényleg jól néz ki ez az újjáélesztett NightHawk.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending