Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd – A Walking Dead Hondája

Daryl Dixon az ötödik évad második felében hajtotta ezt a CB750 Nighthawkból átalakított gépet.

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak

A film producere amikor meglátta a Classified Moto garázsában egy alap CB750 gépet, azonnal tudta, hogy egy ilyen átépített gép kell majd a sorozatba. Nem sok idő volt az átépítésre és tetszett a műhelyben több átépítés is a producernek, így tudta, hogy ilyen stílusú gép kell majd a filmhez. Az átépítő műhelynek így minden a kisujjában volt, hiszen olyan megrendelés érkezett, amilyet eddig is csináltak, így nem kellett a komfortzónájukból kibújni, gyorsan haladhatott a rutin munka.
Gyorsan megrajzoltak néhány tervet és abból kellett kiválasztani az 1990-es alapgépre a felépítményeket.
A legnehezebb része a projektnek a fényezés volt. A rozsdafoltokat nagyon nehéz életszerűen festeni. Teljesen szabálytalan a minta, amit ráadásul több réteg felfestése után lehet csak kivitelezni amelyek egymásra épülnek.
A motorblokkok is úgy néznek ki, mintha több blokkból rakták volna össze őket. Antikolták a dekliket, valamelyik piros, valamelyik fekete avagy arany színt kapott. A berúgókar ne tévesszen meg senkit, az is csak rá van biggyesztve. A kipufogót bandázsolták és a dob végét egyszerűen levágták.


A futóművet viszont komolyabbra cserélték. Elöl egy R6-os teleszkóppár R6-os kerékkel és fékekkel, hátul pedig Progressive Suspension gáztartályos lengéscsillapítók dolgoznak a széria Honda hátsókerekének a rugózásért.


A Kenda gumik pedig azért bütykösek, hogy jól tiporják a hullákat :).  Természetesen nem maradhatott el ez egyedi ülésbőrözés sem, és ami nekem személy szerint a legjobban tetszik az a szimat szatyorra hajazó, ülés alatti textilből készült csomagtartózsák.


Az építő műhelynek nagyon jó reklám volt ez a filmsorozatbeli szereplés, élvezték is a munkát, főleg így, hogy nagyon sok ember megismerte a munkásságukat. De valljuk be azért tényleg jól néz ki ez az újjáélesztett NightHawk.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending