Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café kedd – XTR PEPO DUCATI RACER

„Ilyen rusnya teremtés még a kalendárumba’ sincsen”

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak.

Pepo Rosell Madridban található műhelyében született meg ez az új Ducati XTR, ami egyfajta kiméra „érdekesség”. A görög mitológiában a Kiméra egy oroszlán fejű, kecske testű és kígyófarkú szörnyeteg volt, viszont a dög ezeknek a teremtményeknek a tulajdonságait egyszerre vígan használta.
Ebben az esetben Pepo kimérája egy 1994-es Ducati Monster 750-es, egy Ducati 900SS, és egy Ducati 749-est elemeiből áll össze.

Pepo kiemelkedően fontos szerepet tölt be a Ducati építők világában, minden alkotása kivételes (bár én nem sokat tartok igazán szépnek), és nem csak látványos, de gyors motorokat épít.

A csúfság kipufogója a Spark olaszországi műhelyében készült, amelyet ha tetszik itthon is be lehet szerezni.

Ennek a teremtménynek az építése egy 1994-es Ducati Monster 750-es csontállományára épült és egy lecsupaszított Ducati 900SS-el keverték meg, ami nagyobb nyomatékot, hajtott fejeket, könnyített lendkereket és egy EVR karimás kuplungot is kapott. Az üzemanyagtartály egy Ducati 749-esé, amit szintén megvariáltak, hogy helyet kapjon a kettős Keihin FCR 41 porlasztó. Hogy nagyobb fékereje legyen a Ducati 900SS Brembo féknyergeket elől Brembo öntöttvas úszó rotorokkal párosították, amihez Frentubo fékvezetéket használtak, és egy Brembo PR19 fékszivattyút szereltek fel. A lengőkarnál is szükség volt néhány változtatásra, Öhlins Monoshock-ra cserélték be a régi Monster egységet. A motor vezetője egy Aviacompositi sebességmérőn figyelheti mennyivel hasít, és egy Spark titán kipufogórendszeren hallgathatja a szörnyeteg üvöltését.

A végeredményt elnézve nem igazán értem mit látott benne alkotója, és mi volt vele a célja, mert biztos nem nagy annak a közönségnek a tábora aki nyál csorgatva tülekedik a kasszánál, hogy övé legyen ez a „különlegesség”.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending