Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd: Hazai Yamaha XZ 550 átépítés Csongrádról

A mély orgánumú Yamaha Streeker biztos levarázsolja a hölgyek fehérneműjét

Közzétéve

ekkor

KTM
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk a motorátépítéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak.

A Solo Una Luna Motorcycles műhelyben készült el ez a V2-es 550 cm3-es Yamaha Vision átépítés, amit magyarországi tulajdonosa tolta be a 20 éve motorépítéssel foglalkozó Szabó Zoltánnak egy kis vérfrissítésre.

A 80-as évekbeli XZ 550-es Yamaha látott már szebb időket is, s mivel eleve nem gyári állapotban érkezett, komplett felújítás, és egy kis tracker-es, dirt bike-os stílusú átépítés lett megcélozva vele.

A futómű és a tank érintetlen maradt, míg a váz hátuljából lecsíptek, hogy az új hátsó és oldalsó idomhoz illeszkedjen. A blokk komplett felújításon esett át, s Zoltán testvérének köszönhetően a kábelek kusza halmaza is a helyére került.

A régi csutkakormány lepattintása után egy kényelmes, kissé hajlított kormány került a helyére (a Honda egyik modelljéről) kiemelővel, Rizoma kerek tükrökkel, előre pedig egy noname’ kerek lámpa, tetején egy darab km/h visszajelzővel.

Az első sárvédőt egy másik Japán motortól, egy Suzukitól örökölte meg a gép, ami egy kis átgyúrás után már kiválóan passzolt a Continental twinduro bütykös gumikhoz.
A blokk és minden kezelőszerv gyöngyözve, polírozva és festve lett, a fékekre Wezmoto fém fékcsövek kerültek.

A hátsó szerkezeti rész egy üvegszálas tracker idom, amihez Zoltán saját kezűleg vágott és kárpitozott egy hozzáillő egyszemélyes ülést, és összekötő oldalidomokat. A farokidom alá került a hátsó lámpa és a rendszámtábla tartó.

A gyári kipufogó helyett egy egyedi két leömlős, kétdobos Raptor kipufogót kapott, szép áramvonalasan felhozva az üléshez, amitől nagyon szexi, mély hangja lett.

Festését az Atkári Design-ra bízta, aki a Yamaha versenyszíneit használta fel egyedi ötlet alapján modernizálva.

Az összességében a teljesen megújult motornak nagyon jó dinamikája lett, s a kormány-üléspozíciónak köszönhetően kényelmesen élvezhető utazással ajándékozta meg tulajdonosát.

Ha motorépítő vagy és bármire szükséged van, keresd a Szilágyi Erzsébet fasor 17.-es szám alatt lévő MotoPartsShopot.
Akár még ötleteket is tudunk adni!

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending