Connect with us
Suzuki

Műhely

Café Kedd: Hazai Yamaha XZ 550 átépítés Csongrádról

A mély orgánumú Yamaha Streeker biztos levarázsolja a hölgyek fehérneműjét

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

– Café Kedd néven új sorozatot indítottunk, melyben a Café Racer kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk a motorátépítéshez. A célunk, hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az arra érdemes műfajnak.

A Solo Una Luna Motorcycles műhelyben készült el ez a V2-es 550 cm3-es Yamaha Vision átépítés, amit magyarországi tulajdonosa tolta be a 20 éve motorépítéssel foglalkozó Szabó Zoltánnak egy kis vérfrissítésre.

A 80-as évekbeli XZ 550-es Yamaha látott már szebb időket is, s mivel eleve nem gyári állapotban érkezett, komplett felújítás, és egy kis tracker-es, dirt bike-os stílusú átépítés lett megcélozva vele.

A futómű és a tank érintetlen maradt, míg a váz hátuljából lecsíptek, hogy az új hátsó és oldalsó idomhoz illeszkedjen. A blokk komplett felújításon esett át, s Zoltán testvérének köszönhetően a kábelek kusza halmaza is a helyére került.

A régi csutkakormány lepattintása után egy kényelmes, kissé hajlított kormány került a helyére (a Honda egyik modelljéről) kiemelővel, Rizoma kerek tükrökkel, előre pedig egy noname’ kerek lámpa, tetején egy darab km/h visszajelzővel.

Az első sárvédőt egy másik Japán motortól, egy Suzukitól örökölte meg a gép, ami egy kis átgyúrás után már kiválóan passzolt a Continental twinduro bütykös gumikhoz.
A blokk és minden kezelőszerv gyöngyözve, polírozva és festve lett, a fékekre Wezmoto fém fékcsövek kerültek.

A hátsó szerkezeti rész egy üvegszálas tracker idom, amihez Zoltán saját kezűleg vágott és kárpitozott egy hozzáillő egyszemélyes ülést, és összekötő oldalidomokat. A farokidom alá került a hátsó lámpa és a rendszámtábla tartó.

A gyári kipufogó helyett egy egyedi két leömlős, kétdobos Raptor kipufogót kapott, szép áramvonalasan felhozva az üléshez, amitől nagyon szexi, mély hangja lett.

Festését az Atkári Design-ra bízta, aki a Yamaha versenyszíneit használta fel egyedi ötlet alapján modernizálva.

Az összességében a teljesen megújult motornak nagyon jó dinamikája lett, s a kormány-üléspozíciónak köszönhetően kényelmesen élvezhető utazással ajándékozta meg tulajdonosát.

Ha motorépítő vagy és bármire szükséged van, keresd a Szilágyi Erzsébet fasor 17.-es szám alatt lévő MotoPartsShopot.
Akár még ötleteket is tudunk adni!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending